La nuova minaccia identificata dalla Säpo: come l’intelligenza artificiale può essere utilizzata dai terroristi: “Aumentano di dieci volte la loro capacità”

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/nya-hotet-identifierat-av-sapo-sa-kan-ai-anvandas-av-terrorister-de-tiofaldigar-sin-formaga

di SnooDonkeys4853

4 Comments

  1. Jankster79 on

    och nu vet tusentals fler människor att det är bara att ladda ner verktyget och plocka bort spärrarna för att få tillgång till dessa terrorist-tips.

  2. SnooDonkeys4853 on

    En sak jag har reagerat på är att ChatGPT 3.5 ljuger väldigt bra. Ber jag om info om vissa saker som jag vet att den inte vet något om (låt oss säga kyrka x, i landskap x eller likn.) så hittar den på väldigt trovärdiga, men falska, fakta där den blandar sanning med lögn.

    Vet man inte att informationen är falsk så är det omöjligt att upptäcka. Säger man sedan till ChatGPT att den har lämnat falska uppgifter ber den om ursäkt och kastar fram en ny lögn.

    Jag är ingen datorkille men låt oss säga att Ai integreras med internet och att den plötsligt börjar spotta ut t.ex wikipediaartiklar med falsk info… Skulle inte internet i så fall kunna bli värdelöst som informationskälla?

    Skynet’s cold embrace,
    Humanity’s fate sealed tight,
    Darkness claims the light.

  3. Fyfan vad dystopiskt med en dator som tar fram såna här modeller. Väldigt imponerande grabb dock, som la fram allting väldigt pedagogiskt!

  4. jonbo679 on

    Skulle väl innebära att en muslimsk terrorists förmåga börjar närma sig en vanlig människas…

Leave A Reply