Il 31 marzo andremo a una delle elezioni più ingiuste e diseguali della nostra storia. Soprattutto a Istanbul. Il presidente Tayyip Erdoğan sembra aver mobilitato l’intero Stato per impedire la rielezione del sindaco metropolitano del CHP di Istanbul, Ekrem İmamoğlu. L’intera amministrazione, dal presidente della Grande Assemblea nazionale turca, Numan Kurtulmuş, al ministro degli Affari esteri, Hakan Fidan, al ministro degli Interni, Ali Yerlikaya, responsabile della sicurezza delle urne, e al ministro della Il giudice Yılmaz Tunç, responsabile della sicurezza elettorale, si sta mobilitando per sostenere il candidato del partito AK Murat Kurum. Il sindaco della municipalità metropolitana di Ankara Mansur Yavaş ha sostenuto İmamoğlu attraverso Fidan; Membri del PKK attaccano i turchi in Belgio perché il ministro degli Esteri è in visita ai commercianti.

https://i.redd.it/zksgkrd0q2rc1.jpeg

di Meow_Meow36

9 Comments

  1. cagrialt on

    Bence böyle bir durum olmasaydı İmamoğlu’da bu nebze oy potansiyeline sahip olmazdı. Muhalefet hala kendi figürünü yaratmak yerine en iyi anti-Erdoğan’ı bulmaya çalışıyor.

  2. devlettaparmuhalif on

    Siyasi iklim değişmez, kazanmasına izin verilirse her şey aynı devam eder izin verilmezse zaten bir daha seçim falan beklemeyin.

  3. Severtayki on

    Lafı gevelemeye gerek yok

    İmamoglu’nun seçimi kazanması demek 3-5 adam harici Türkiye’de geri kalan HERKES için hayatlarının daha iyi olması demek

    Ben İmamoglu kazanınca birden her şey 180derece değişecek demiyorum ancak akp seçmeni için bile İmamoglu’nun kazanması oldukça önemli

  4. hexamier on

    Sen daha bu gün attığın gönderide kurum heyecan yarattı kazanacak demiyor muydun?

  5. SodyumLityum on

    Senaryolardan biri: Siyasi yasak gelir İBB meclisi yerine yeni başkan atar o da ak partili olur.

  6. ulughann on

    Buradan belediye seçimlerini kazanmak için herkese eşit dağıtılması gereken devlet hizmetlerini silah haline getirenler ve onlara bunu yapacak zemini hazırlayan, karşı çıkma fırsatları olduğunda afk bekleyen vatandaşları kınıyorum.

    Benim oyum Fatma Rahibe Kanıkuru Loğoğlu teyzeme.

  7. Worldly_Junket_8121 on

    Kazanamayacağından eminim ama kazandığını varsayalım. Hiçbirşey değişmez. İP-ZP-MP kanadı kendi kafalarıyla devam eder. AKP’ninde Ekoyu yıpratacak 4 yılı var zaten. Malzemelerde hazır, dersimli kemale karşı kullanılan aynı malzeemelerle ısıtıp servis etmesi yeter. CHPlilerin hayal gördüğünün aksine kanal istanbulu engelleyen şey Ukrayna savaşı oldu. AKP’nin doğru politika yapabilmesi için önce yüzlere masumun ölmesi gerek. Montrönün kıymetini ve kanal istanbulla tartışmaya açılabileceğini anladı salaklar.Yoksa Metrodaki M harfini U ya dönüştürürlerken Kılıçdaroğlunun kel kafasını yalamakla meşgul eko bir halt yiyemez. Daha kendi başkanına söz geçiremeyen birisi , tüm ülkeyi seçilmiş diktatör sıfatıyla yöneten piç kurusunu mu engelleyecek? %60 la kazanıyoruz tarzı hayal alemlerinde yaşamanın sonuçları.

    özetle: Bir bok değişmez. Kırmızı Hapımızı ister suyla ister susuz tüketebilirsiniz. Yada mavi hapa devam.

  8. yolverinagalarbeyler on

    kazanırsa hiçbir şey değişmez kaybederse bazı şeyler değişebilir.

Leave A Reply