SD voleva avviare siti di disinformazione in arabo

https://www.dn.se/sverige/sd-ville-starta-desinformationssajter-pa-arabiska/

di mnotme

4 Comments

  1. AutoModerator on

    DN verkar köra med slumpmässig paywall på innehållet, som varierar från person till person. Vänligen kopiera in artikeln i kommentarerna.

    *I am a bot, and this action was performed automatically. Please [contact the moderators of this subreddit](/message/compose/?to=/r/sweden) if you have any questions or concerns.*

  2. > Arabisktalande i Sverige var den tilltänkta målgruppen för desinformationssajter som tre av Sverigedemokraternas kommunikatörer diskuterade på ett möte.
    >
    > – Som politiskt parti ska man inte syssla med sånt, säger terrorforskaren Magnus Ranstorp.

    > I ”Kalla faktas” senaste avsnitt av granskningen ”Trollfabriken” diskuterar tre av Sverigedemokraternas kommunikatörer en idé om att starta desinformationssajter på arabiska.
    >
    > – Man borde sätta upp hemsidor på arabiska där man förklarar att Socialdemokraterna vill att era barn ska bli homosexuella, säger en av dem och fortsätter:
    >
    > – Operera in ett annat kön och gifta sig med din kusin.
    >
    > En annan person lägger till:
    >
    > – Det gör vi i valrörelsen, absolut.
    >
    > En tredje säger att han redan har registrerat två domäner med namnen ”Wake up Arabs” och ”Wake up Arabs in Sweden”. Ett domännamn är en hemsideadress som man kan köpa av Internetstiftelsens återförsäljare.
    >
    > En av kommunikatörerna kommer med förslaget att ”skaffa olika hemsidor som splittrar på olika sätt” och drar sedan en parallell till LVU-kampanjen.
    >
    > Den förste kommunikatören utvecklar idén:
    >
    > – Det måste stå på arabiska. Man kan göra en arabisk hemsida med arabisk hemsidedesign och sätta information i text vad Socialdemokraterna vill göra och skicka länkar. Och sen bara trycka upp flyers. Bara ”wake up Arabs”, säger han och fortsätter:
    >
    > – Och så bara länk till: ”Socialdemokraterna sviker oss. Vi måste göra våldsamt motstånd mot socialdemokraterna”.
    >
    > Hans kollega föreslår en rubrik om hur man ”kuppar din lokala socialdemokratiska förening”.
    >
    > LVU-kampanjen klassas av myndigheter, däribland Säkerhetspolisen, som ett hot mot Sveriges säkerhet. Säpo vill inte kommentera innehållet i ”Kalla faktas” granskning men säger till DN att Säkerhetspolisen i ett generellt perspektiv länge pekat på hur en allt mer polariserande samhällsdebatt kan verka hotdrivande på sikt.

  3. NewAccountEachYear on

    Har länge misstänkt SD att medvetet försöker sabotera integreringen för att ha sin politiska relevans… Men trodde aldrig de skulle vara så här direkta med det.

    Tänkte mig mer att de skulle vara sviniga med Jomshofs uppviglande kommentarer, men aldrig att de skulle försöka att direkt manipulera fram en ökad polarisering genom troll.

  4. SpudroSpaerde on

    Måste suga att jobba som professionellt troll för SD “for the lulz”  för att bli plockad av Säpo.

Leave A Reply