Misurazione: elettori indifferenti alla fredda revisione dei fatti

https://omni.se/matning-valjarna-oberorda-av-kalla-fakta-granskning/a/1Mn3OX

di pitepaltarn

18 Comments

  1. pitepaltarn on

    Känns logiskt. Man röstar på SD för att man tycker att invandringen är den fundamentalt allra viktigaste frågan för landet.

    Vad är alternativet? Rösta på det i frågan internt splittrade M eller på det av V/C/MP-beroende S?

  2. sevir8775 on

    Var väl ganska väntat, SD väljare är en sekt och kung Jimmie kan inte göra fel.

    Edit: jag har upprört SD väljare

  3. Jimmie hade kunnat skjuta en person på gatan och det hade inte rört SD väljarna i ryggen.

  4. GroovyMoosy on

    Brukar säga att jag röstar på politiken, inte partiet. Står mellan SD och M men baserat på fiaskot med könslagen lutar det åt SD just nu.

  5. BisexualTeleriGirl on

    SD-väljare är lite som Trump-väljare is USA. De röstar på ett parti för at de har bestämt sig för att det partiet har rätt per definition, oavsett vad partiet gör.

  6. Particular-Spirit207 on

    Om folk kunde fortsätta rösta på sossarna efter IB så kan de säkert fortsätta rösta på SD efter “meme-gate”.

  7. Undersökningen gjordes ju 29 april-14 maj. Del 2 av Kalla Fakta granskningen publicerades 14 maj, det är också den delen som majoriteten av kritiken kommer från. Den första delen kom 7 maj

    Konstig slutsats att väljarna är ”oberörda” av granskningen tycker jag.

  8. Maverick-not-really on

    Det var väl ingen som på allvar trodde att detta skulle påverka SDs väljare? SDs väljarkår är i stort en personkult centrerad kring Jimmie Åkesson. De är så fanatiska att de hade försvarat honom även om han börjat strypa fiskmåsar på plattan.

    Det som är mer intressant är hur M, L och KD väljare kommer reagera och deras syn på sammarbetet(eller rättare sagt underkastelsen) med SD. Det finns gott om väljare där som redan från början ogillade att SD och dess retorik normaliserades, och de lär inte känna sig mer bekväma nu.

  9. ehurudetvoro on

    De som skiljer SD från andra svenska partier är att följarna gjort partiets världsbild till sin egen personlighet. Man är en outsider, en martyr, en underdog som ska visa etablissemanget. Därför blir det så svårt att acceptera att något är fel med partiet utan att samtidigt erkänna att man själv haft fel.

    Själv har jag röstat på 4 olika partier i mitt liv, när ett avvikit för grovt från vad jag tror på har jag försökt hitta ett annat. Inget parti har alla svaren, den som tror det låter sig luras.

  10. Jag skulle tippa att det är SD väljare som följer dessa konton. Att SD sedan ligger bakom kontona spelar för väljarna inte någon roll. Jag tror till och med att vissa tycker det är positivt. Jag tror att SD väljarna har så pass stark tillhörighet till partiet pga att de har befunnit sig utanför så pass länge, och till viss del fortfarande gör det. Väljarna har fått uppleva “hat” eller vad man ska kalla det när de varit öppna med vad de röstar på. Jag tror att det är lite samma “vi mot dom mentalitet” som med Trump i USA. Det spelar ingen roll ifall han skulle bli dömd för bokföringsbrott för väljarna, de skulle rösta på honom ändå.

  11. somabokforlag on

    Den riktiga skadan för SD är snarare att folk i högre utsträckning kommer vara kritiska till deras mediekanaler. SD-konton i sociala medier (både officiella och anonyma) kommer i högre utsträckning utsättas för källkritik. Däremot är det här med påverkansoperationer nog för abstrakt för de flesta väljare över 60 t.ex.

  12. Frågan är hur M, L och KD kommer hantera detta. Att bara fokusera på vad detta betyder för tidöavtalet är ju långt ifrån tillräcklig. Om M ska agera ledare så behöver dom också visa lite mer ryggrad i den här krisen och faktiskt visa på hur pass allvarligt det här är. Om ingenting händer nu så är hela högersidan lika skyldiga som SD själva till att svensk politik totalt undermineras.

  13. Perfect_Papaya_3010 on

    Undrar om dom andra partierna skäms när dom trots detta inte kan få väljarnas röster

  14. Killawifeinb4ban on

    Alla som INTE röstar SD visste ju redan innan att de är troll som skriver skit på nätet. Det finns ju för fan en hel sajt endast inriktad på detta: http://www.flashback.org

  15. MagumanMagician on

    Jag är helt oberörd. Avskyr SD lika mycket som förut. Ingen skillnad.

Leave A Reply