Östgötatrafiken crea “luoghi da papà” – vuole che più uomini prendano i mezzi pubblici

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/ostgotatrafiken-skapar-pappaplatser-vill-fa-fler-man-att-aka-kollektivt

di Late_Complex3301

9 Comments

  1. Monsunen on

    Är det här en till sexistisk kampanj som syftar till att utmåla vita män som korkade?

    Edit: Kollade reklamvideorna. Jepp, så var det. Jag skulle jättegärna se en reklamvideo som utmålar kvinnor som blåsta i huvudet och sen se reaktionerna på det.

    Jösses: [https://www.youtube.com/watch?v=AClkfMfLAsE](https://www.youtube.com/watch?v=AClkfMfLAsE)

  2. A_Norse_Dude on

    Har vi inte under flera år pratat om att man inte ska skämta om folk med funktionsnedsättningar, kön, könsroller etc? Budskapet att pappor, som tydligen är smått efterblivna, inte klarar av att ta en buss måste nu få hjälpa av .. sin familj att göra det? Eller syftar sig reklamen att familjen med efterblivna pappor ska hjälpa honom att ta bussen mer?

    Fin reklam. Mitt i prick. Bra där.

  3. Cumming_squirrel on

    Är inte alla platser pappa platser redan idag? Får man inte sätta sig på valfri plats om man är pappa? Eller ska vi segregera bussen helt? Bara män på vänster sida, bara kvinnor på höger. Vi kan sätta alla som inte har vit hud längst bak för att underlätta ytterligare för de som vill ta bussen!

  4. Underbar satsning att uppmana barn till funktionsvarierade pappor att få dem i den annars funkofoba kollektivtrafiken.

  5. Jag tycker kampanjen är rolig och humoristisk, och det är kul att en jätteviktig grupp uppmärksammas i omställningen av trafiken. Som en person som hjälpte min pappa skriva SMS på t9 innan smartphone kom så känner jag lite igenkänningshumor 🙂

  6. cucumberaddicted on

    Kanske män har arbetsplatser som är mer komplicerade att ta sig till med buss? Jag bor i hus och har hantverkare hos mig i tid och otid. Har aldrig stött på en enda kvinnlig hantverkare faktiskt, någonsin. Ska de släpa med sig sina 100 tals verktyg på bussen?

    Hur mycket pengar la regionen ner på det här och är det välinvesterade slantar? Fanns det verkligen inga andra hål att hälla ner pengar i där de gör mer nytta?

    Detta känns som ytterligare en i raden meningslösa genussatsningar där de överanalyserat och misstolkat statistik.

    Här är en kampanj de borde köra: lär en politiker att tänka

  7. Fy faaan vad trött jag är på den här skiten. Kan mänskligheten röra sig framåt någon gång och fatta att mansrollen också har massa förväntningar som män försöker hantera, precis som kvinnor?

    Om vi inte börjar ta män och deras problem på allvar snart så blir det kaos.

Leave A Reply