Ne sono sempre altrettanto affascinato. Persone che escono per dover ricevere cure intensive. Quando faccio jogging, dopo un po’ faccio fatica, poi mi stanco, forse mi sforzo un po’, poi mi stanco molto. È lì che di solito mi fermo. PERCHÉ ti comporti così? Non sono esattamente le Olimpiadi. Penso che sia quasi cristallino.

https://i.redd.it/3a1xhwqd471d1.jpeg

di GloomspiteGit

15 Comments

  1. shotguywithflaregun on

    För att solsken och värme tär mycket på kroppen, speciellt om man inte hunnit vänja sig vid den. Man kan vara otroligt vältränad och sprinta i lugnt tempo och ändå stupa om det är riktigt varmt.

  2. earthbound-pigeon on

    Jag som är jävligt värme- och solkänslig kan råka ut för samma grej genom att bara gå, behöver inte springa. För min del så är jag bara dum i huvudet som inte känner att jag får solsting lätt för “jag är ju bara ute nån timma”…

  3. Reinmaster101 on

    Man förlorar enorma mängder vätska när man motionerar och i den värmen som är i Göteborg just nu. Strålande sol och inte ett moln i sikte gör det hela ännu värre än vad termometern säger också.

    Folk får vätskebrist, dels är många inte så vana motionärer och dels är de flesta inte vana vid denna värme. Kombinationen gör att vätskebristen ger kraftig brist på elektrolyter och det gör att hjärnan slutar fungera som den ska och man kollapsar.

  4. swede242 on

    Därför att någon gav en biljett till Göteborgsvarvet i 50 års present till Lars-Göran som till vardags är mellanchef på ett it-drifts bolag.

    Lars Göran har inte sprungit en halvmara någonsin, men tänkte att det kan vara ett kul mål så att man kommer igång.

    Lars-Göran tränade på bra där i januari men sen har ju jobbet kommit igång och nu har han inte dragit på sig löparskorna sedan i mars, men vafan han har ju fått det betalt och skrutit sen i höstas att han ska springa Göteborgsvarvet! Skam den som ger sig! Nästa år ska han träna duktigt och göra en svensk klassiker (kanske)

    Nu är det dock 29 grader och sol, inte snålblåst och kyla som i januari, och Lars-Görans 30 år av stillasittande och hinkande av olika IPAs gör sig påminda. Han kollapsar därför efter 5km.

    Typ så brukar det gå.

  5. Håller med. Likadant på andra sådana där stora evenemang som när de får för sig att åka skidor i typ 100 km och kollapsar. Innan man gör något sådant måste man ju förstås förbereda sig ordentligt och klara det dubbla utan att riskera att kollapsa.

  6. När jag läste om detta förut, var det främst halvsnabba män i ålder 30-40, påväg mot en relativt bra sluttid, 1.30->1.45 som stod för kollapserna.

    Oförberedda på det varmare vädret, men ändå vana vid att springa långt och fortsätta pressa när man blir trott

  7. utterbbq2 on

    Dumt att lägga ett maraton bara nån vecka efter att vinterjackan var på. Svensson har inte hunnit anpassa sig ännu lol

  8. Historical-Pen-7484 on

    Jag sätter 20 armhävningar på att det i de flesta fallen rör sig om hyponatremi.

  9. JustinBisu on

    För att man märker inget förens det redan är för sent. Man känner att man kanske är i dålig form men man är ju inte nära att kollapsa bara att springa igenom och ta sig ut på andra sidan. Du är när att perssa så det är ju bara att trycka på på slutet. Inte så att man har en HP bar att kolla på, de flesta känner sig helt okej fram tills det är för sent.

  10. MelonheadGT on

    Sprang förbi några ambulanser och löpare som bars ut på bår under göteborgsvarvet förra året med.

    Har aldrig kollapsat själv så vet inte hur snabbt det går till eller så men kan också tänka mig att det börjar med att man ska pusha sig själv och inte vill acceptera att man behöver bryta pga man berättat för många andra att man ska springa.

    Sen springer man nog inte hela vägen in i kollaps blir nog snarare spring -> gång -> Stanna och fånga andan – > “oj det gick inte” -> lägger/sätter sig ner -> 112

  11. LinusParkourTips on

    Göteborgsvarvet är väl det första stora loppet där det faktiskt blir varmt? Ett utav de första åtminstone, och ifall man inte har sprungit i varmt väder mycket är det lätt att underskatta hur mycket vätska man förlorar och symptomen av vätskeförlust kan verka som vanlig trötthet innan det blir för sent och förvärras snabbt

  12. Arthillidan on

    Ok men varför heter alla i de första grupperna typ Johan, Simon och Anton och ju längre bak man går så kommer alla Lenko och Kequan?

  13. SouthernMainland on

    För att vissa gillar att pusha sig själva och vet inte alltid var gränsen går.

    Until failure är ju det man kör på, inte mild discomfort.

Leave A Reply