Il “troll” di SD ha celebrato l'”allenamento al rispetto” con Pommac e la primavera | Svezia

https://www.expressen.se/nyheter/sverige/sds-troll-firade-respektutbildning-med-pommac-och-utspring/

di Grodan_Boll

7 Comments

  1. Grodan_Boll on

    Vid händelse av att artikeln hamnar bakom betalvägg:

    **”SD:s ”troll” firade ”respektutbildning” med Pommac och utspring”**

    **SD meddelade att två ”troll” på kommunikationsavdelningen skulle utbildas i respekt.**

    **Det var klart dagen därpå.**

    **Efteråt firade de med Pommac och diplom.**

    **SD har spelat in en film på utbildningen.**

    **– Det är en gedigen utbildning, säger SD:s presschef Oskar Cavalli Björkman.**

    De båda medarbetarna på Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning fick sin utbildning före helgen, och gjorde därefter, enligt Expressens uppgifter, ett utspring med konfetti, diplom, Pommac och studentskyltar. I stället för barnbilder hade foton från TV4:s dolda kamera satts på plakaten.

    Att kursen har genomförts bekräftas av SD själva.

    ”Utbildningen om respektklausulen är genomförd, vilket innebär att de två medarbetarna nu har återgått till sina ordinarie arbetsuppgifter”, skriver de i en kommentar.

    – Jag har sett de utpekade ”trollen”, de satt i nån kurs men hur den utformades kan jag inte riktigt svara på, säger Jacob Hagnell, ägare av Riks som delar lokaler med SD.

    **Utbildningen filmades**

    Topptjänstemannen Gustav Gellerbrant, som är den som fått uppgiften att styra Tidöpartiernas samarbete, kom till Sverigedemokraternas kontor för att utbilda dem, enligt Expressens uppgifter. Också det bekräftas av Hagnell.

    – Gellerbrant ska ha gjort en ganska stor genomgång för dem om hur det ska gå till, och hur respektklausulen fungerar, säger han.

    Omplaceringen av de båda medarbetarna gjordes, precis som utbildningen, under skämtsamma former, enligt Expressens uppgifter: De fick byta plats på skrivborden.

    Alltsammans har dokumenterats av kommunikationsavdelningen, på film.

    – SD vill visa att de inte tänker spela med i nån politisk teater. Därför väljer de att göra så här, säger en källa med insyn.

    **”Vi har tagit det på allvar”**

    Oskar Cavalli Björkman, presschef för SD, bekräftar att det är samordningskansliets chef som utbildat de två medarbetarna, och att det gjorts en film som eventuellt ska publiceras, men hur är ännu inte bestämt.

    **Som jag förstått har det gjorts i skämtsam ton?**

    – Nej. Vi har tagit det på allvar, det är en gedigen utbildning.

    **Men de har ju firat med Pommac, diplom och studentskyltar?**

    – Ja, just det, men det har sina poänger. De här medarbetarna har fått en ganska ny tillvaro på jobbet efter att ha blivit uthängda av TV4 lite hursomhelst, så bara av den anledningen finns skäl att lätta upp stämningen.

    Expressen söker Gustav Gellerbrant.

    **Text: Anna Gullberg, Anna Friberg.**

  2. För mig obegripligt hur media tror, efter allt förakt som SD öppet visar dem, att SD kommer bry sig om deras granskningar.

  3. SpudroSpaerde on

    Ändå skönt att veta att SD absolut inte tar detta på allvar medans regeringen står med byxorna vid knäna och låtsas som att de har läget under kontroll. I den här takten så hjälper detta bara SD att klättra ytterligare till helt nya höjder.

  4. Spokraket on

    Vid vilket tillfälle kommer högerblocket erkänna att deras ”kompis-parti” SD har blåst dem samt att de skiter fullständigt i vad resten tycker.

  5. Skönt att veta att hela partiet är högstadiemobbare som aldrig slutade lajva skolval.

Leave A Reply