Il requisito C: escludere L dal gruppo UE se la cooperazione per lo sviluppo sostenibile continua

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Rr77qd/aftonbladet-direkt?pinnedEntry=1256342

di zqky

9 Comments

  1. somabokforlag on

    Det här är väl inte bara ett krav från C? Renew-gruppen och ALDE, där både C och L ingår har flera gånger hotat med att Liberalerna skulle uteslutas eftersom de stöttar fascismen i Europa – något som samarbetspartierna i europaparlamentet ideologiskt står väldigt långt ifrån.

  2. outofuppgifter on

    Aftonbladet verkar köra med slumpmässig paywall på innehållet, som varierar från person till person. Vänligen kopiera in artikeln i kommentarerna.

  3. simplename4 on

    Vad är poängen med ett “krav” om inget händer om kravet inte uppfylls? Ska C hata SD ännu mer?

  4. No_View5695 on

    Jag tror att de liberala partierna i mitten skulle må bättre av att kanske formulera en strategi som gör att de överlever än att bråka sinsemellan.

  5. ChrisOhoy on

    Herregud… SD är Sveriges näst största parti och kan eventuellt bli Sveriges största. Är det något man ska göra så är det att samarbeta med partiet om man inte önskar samma polarisering som i USA, med två distinkta läger som kan ändra om ordentligt i varje mandatperiod.

    Sverige går åt helvete om man ska vara objektiv och det enda politikerna gör är att kasta skit på varandra. Vad händer med vården, med skolan, med ekonomin, med bostadssituationen, med den ökande brottsligheten m.m.?

    Inte ett jävla ord om det som är viktigt utan spaltmeter och tusentals artiklar om ”trollkonton” som ”ett hot mot demokratin”… samtidigt stänger polisen stationer på grund av säkerhetsskäl samt människor som blir ihjälskjutna av ungdomar på gatorna som om detta var Bogotá.

    Är vi helt dumma i huvet eller? C är ett litet skitparti liksom L… samarbete är det enda som kan lösa problemen men den kompromisslösa falangen inom svensk politik förstör för alla.

    Edit: Aldrig får man ett konstruktivt svar utan på uppmaningen att partierna samarbetar för Sveriges bästa så blir man nedröstad.

    Sen när man pekar på en problematisk polarisering så blir svaren såklart: SD är öppet fascister och SD vill göra sig av med demokratin…

    Börjar nästan tro att det är ryska och kinesiska agenter som sitter och sprider denna polarisering. Ni vet, Ryssland och Kina, de riktiga fascisterna.

  6. Underligt krav egentligen när flera högerextrema och Putinkramande partier till och med själva är med i Renew Europe (RE), såsom tjeckiska ANO. Dessutom är ex. danska Venstre med i RE även om de under flera mandatperioder samarbetade med Dansk folkeparti, ett högerpopulistiskt och nationalistiskt parti. Känna som kraven på L blåses upp något enormt.

  7. Stokholmo on

    Vi kommer aldrig att få veta om C menar allvar, eftersom L knappast kommer att finnas kvar i EP efter valet.

  8. MrCane66 on

    Vi får väl se hur det går för C med sänket till partiledare de har. Köper popcorn…

  9. Mission-Broccoli-249 on

    Är väl rimligt, de hängde redan löst när samarbetet inleddes eftersom de medvetet bröt mot ett avtal de själva ingått. Nu får de lära sig att ens handlingar har konsekvenser. 
    Är ju f.ö ett direkt svek mot andra väljare i gruppen att låta det fortgå, man röstar inte på liberala partier för att man stöttar fascistisk politik, klart att det ligger i gruppens intresse att visa att de, till skillnad från L, respekterar sina väljare.

Leave A Reply