Dietro il conflitto del Vårdförbundet c’è il sindacato dei lavoratori portuali

http://hamn.nu/article/2972/Stoduttalande-till-Vardforbundet.html

di 16rounds

1 Comment

  1. 16rounds on

    # Stöduttalande till Vårdförbundet

    **2024-05-24**

    Svenska Hamnarbetarförbundet står bakom Vårdförbundets krav och anser att det borde vara en självklarhet för både arbetsgivare och arbetstagare att säkerställa en god sjukvård genom arbetstidsförkortning och därmed ökad möjlighet för återhämtning samt ett minskat övertidsuttag. Detta hade gagnat alla parter, inte minst Sveriges befolkning som förtjänar och behöver en god sjukvård.

     

    Vi känner igen arbetsgivarens argumentation från våra egna erfarenheter. En argumentation där arbetsgivaren använder en skuldbeläggande retorik för att pressa fram sina positioner och hålla nere löner och arbetsvillkor.

    Er kamp är lätt att stå bakom, inte bara för oss utan även för allmänheten. 

     

    Patientsäkerheten säkerställer man genom att ha trygg, utvilad personal med goda resurser och möjligheter att utföra ett gott arbete. Trots er utsatta situation så ser vi att ni kämpar, detta ofta till en stor personlig kostnad då sjukskrivningar, hög stress och utmattning är vardag för personal inom vården.

     

    Det är ett stort misslyckande av arbetsgivarna att vård och operationer skall vara beroende av en redan hårt pressad yrkesgrupps övertid. 

    Att arbetsgivarna inte bara blundar för dessa allvarliga problem utan nu också riskerar att öka pressen på personalen genom kraftiga nedskärningar, är ansvarslöst.

     

    Svenska Hamnarbetarförbundet beslutade den 23e maj att ge sitt fulla stöd till Vårdförbundet i kampen för humana arbetsvillkor. Hamnarbetarna är beredda att vidta sympatiåtgärder om Vårdförbundet efterfrågar konkret stöd i konflikten.

     

     

    Martin Berg

    Ordförande, Svenska HamnarbetarförbundetStöduttalande till Vårdförbundet

Leave A Reply