Le biblioteche sono il luogo delle donne: gli esperti sono preoccupati

https://www.gp.se/kultur/biblioteken-ar-kvinnornas-plats-experterna-oroade-over-ojamlikheten.0a27e8fb-9586-492a-b46d-8bb22d7f9bfc

di Izarst

5 Comments

  1. ironparrot on

    >– Vi i biblioteksvärlden måste givetvis arbeta med bilden av vad ett bibliotek är, och vem som arbetar här. Men vi anställer efter kompetens och i dag är det svårt att hitta män med rätt utbildning, säger hon.

    >

    För få kvinnor som söker ingenjörsutbildningar -> politiker och universitet böjer sig dubbelvikta för att locka fler kvinnor. För få män som söker bibliotekarieutbildningen? “Skiter väl vi i”.

  2. lillskruttan on

    Det borde vara mer effektivt att försöka nå pappor i så fall. Biblioteken kan uppenbarligen förbättras vad gäller detta, men jag tror det är mycket mer effektivt att nå ut till pappor. I samband med BVC eller något dylikt.

  3. sturesteen on

    ”- Det var egentligen mest tystnad som mötte mig. En person sa att könsfördelningen i samhället alltid var till fördel för män, så att det var bra att det jämnade ut sig, berättar han.”

    Haha det sammanfattar väl min bild av kvinnors intresse för jämställdhetsfrågor. Så länge det gagnar den enskilda kvinnans egna intresse så måste hela samhället mobiliseras, gagnar det inte kvinnor så har ju faktiskt kvinnor förtryckts i typ 39393737 år och det måste jämnas ut någon gång.

  4. Löneutvecklingen är väl helt värdelös, därför väljer män andra yrkesvägar

  5. Fanastik on

    Det är bara ett problem om biblioteken är könsaktivister.

Leave A Reply