Le armi svedesi possono essere usate contro il suolo russo

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/direktrapport-forsamrat-sakerhetslage?inlagg=990d7c8989ff1e981b47a946af9c0d1d

di FlowersPaintings

5 Comments

  1. FlowersPaintings on

    [**SVT** – Svenska vapen får användas mot rysk mark](https://www.svt.se/nyheter/utrikes/direktrapport-forsamrat-sakerhetslage?inlagg=990d7c8989ff1e981b47a946af9c0d1d)

    > **De vapen som Sverige skickat till Ukraina får lov att användas för att slå mot mål på Rysslands territorium, säger försvarsminister** Pål Jonson (M) till Hallandsposten.
    >
    >Sverige har skickat en rad vapenslag till Ukraina, däribland artilleripjäsen Archer.
    >
    >Ukraina har uttryckt frustration över de förbehåll som vapen från bland annat USA kommit med som inte tillåter landet att attackera mål inuti Ryssland. Detta trots att ryssarna ofta skjuter mot Ukraina därifrån.
    >
    >USA:s utrikesminister har öppnat för att häva begränsningen och Natos Jens Stoltenberg har sagt att Ukrainas rätt att försvara sig inkluderar att attackera mål inne i Ryssland.

    * [r/ukraine – Sweden allows Ukraine to strike on Russia](https://www.reddit.com/r/ukraine/comments/1d11bp6/sweden_allows_ukraine_to_strike_on_russian/)
    * [r/worldnews – Sweden allows Ukraine to strike on Russian territory with its supplied weapons](https://www.reddit.com/r/worldnews/comments/1d12u9k/sweden_allows_ukraine_to_strike_on_russian/)

  2. Reinmaster101 on

    Bra, Ukraina måste ju kunna slå ut pjäser som de beskjuts av. Står de i Ryssland så är det otvivelaktigt en del av Ukrainas försvar att få slå mot dessa.

  3. hallonlakrits on

    Jag vill ha åter 80-talets beredskap i samhället. Vi kommer behöva fler och bättre skal som skyddar det som är sårbart i samhället. Nu känns det som vi är fortsatt lika öppna som på 90-talet när den “eviga freden” kom och nedmonterade allt.

  4. MediocreX on

    Ryssland attackerar Ukraina.

    Det är väl klart som korvspad att de måste kunna attackera tillbaka på samma villkor. Jävla tafatta långsamma beslut hela tiden från våra “ledare”.

    Borde fått allt att försvara sig med från dag 1 av invasionen.

  5. demon_of_laplace on

    Bra. Har vi nått att ge som kan nå Kreml från ukrainskt territorium?

Leave A Reply