Ha guidato tra il pubblico durante la corsa su strada – ora è condannato

https://www.gp.se/krim/korde-in-i-publiken-under-streetrace-nu-doms-han.eda728e3-5a34-4b4b-9e93-470ac656a8af

di Kvadrupel

5 Comments

  1. Kvadrupel on

    Råtext från artikeln:

    Det var i augusti i fjol som människor samlades på en parkering i Bäckebol där en bilträff hade arrangerats. Bland annat gjordes då så kallades burnouts – det vill säga att bilar sladdade runt i cirklar på asfalten.

    Och det var under en sådan som något gick snett. En förare i 30-årsåldern tappade kontrollen över sin bil och sladdade rakt in bland åskådarna.

    Sju personer skadades och drabbades bland annat av frakturer, ledskador, brännskador och dislokation av halskotor.

    Åklagaren har i sin bevisning mot mannen kunnat använda sig av såväl bilder som filmer från tillfället och menade i sitt åtal att mannen gjort sig skyldig till grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

    På måndagen föll domen i Göteborgs tingsrätt. Mannen döms för både grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada, grovt brott.

    ”Merparten av målsägandena har kvarstående men och besvär efter händelsen. Eftersom gärningen har innefattat ett medvetet risktagande av allvarligt slag ska den bedömas som grovt brott” skriver tingsrätten bland annat i sin dom.

    # 185 000 i skadestånd

    Straffet blir villkorlig dom och samhällstjänst i 120 timmar. Mannen ska också betala skadestånd på totalt 185 000 kronor till de sju personer som skadades, och tingsrätten skriver:

    ”I det sammanhanget anmärker tingsrätten även att det inte har framkommit något annat än att målsägandena har följt de anvisningar som funnits och hållit sig utanför det avspärrade området”.

    Mannens advokat Magnus Hedenberg är inte nöjd med domen.

    –Det är fel att det skulle vara grov vårdslöshet i trafik. Och att det ska utges skadestånd är också fel. I övrigt avstår jag från att kommentera, säger han.

    **Kommer ni att överklaga?**

    – Vi får väl se.Det var i augusti i fjol som människor samlades på en parkering i Bäckebol där en bilträff hade arrangerats. Bland annat gjordes då så kallades burnouts – det vill säga att bilar sladdade runt i cirklar på asfalten.

    Och det var under en sådan som något gick snett. En förare i 30-årsåldern tappade kontrollen över sin bil och sladdade rakt in bland åskådarna.

    Sju personer skadades och drabbades bland annat av frakturer, ledskador, brännskador och dislokation av halskotor.

  2. Desire-Protection on

    Änu en gång fast and furious fans visar sig vara inte så smarta.

  3. rlnrlnrln on

    Om det “arrangerats”, varför går man då inte på arrangören också?

  4. Likethewayouthink on

    Vadå “fel” med skadestånd? Jag förstår mig inte på folk som inte kan erkänna vad de gjort och ta ansvar.

  5. RandomKnifeBro on

    Borde inte ha dömts. Alla som kommer till burnout events eller streetrace vet riskerna. Man får skylla sig själv.

Leave A Reply