[Vårdförbundet utökar strejkvarsel – Vårdförbundet (vardforbundet.se)](https://www.vardforbundet.se/engagemang-och-paverkan/aktuellt/nyheter/vardforbundet-utokar-strejkvarsel/) Il sindacato sanitario ha annunciato oggi uno sciopero prolungato per circa 1.900 altri membri. La nuova notifica riguarda circa 170 posti di lavoro e significa che anche la regione Värmland e la regione Västmanland saranno informate dello sciopero. Nelle regioni precedentemente notificate, nonché presso l’ospedale Danderyd e Södersjukhuset, la notifica viene estesa. Lo sciopero nel nuovo bando inizierà l’11 giugno alle ore 11.00.

[https://www.facebook.com/hamnarbetarna/posts/pfbid02Qz3asK7rC7tBjMprCtiSvPhXgsvkxnbYcsXu6VguuLtuxttCHjYrU9qgycu4R1Awl](https://www.facebook.com/hamnarbetarna/posts/pfbid02Qz3asK7rC7tBjMprCtiSvPhXgsvkxnbYcsXu6VguuLtuxttCHjYrU9qgycu4R1Awl) Il sindacato svedese dei lavoratori portuali ha deciso il 23 maggio di dare il suo pieno sostegno al Vårdförbundet nella lotta per condizioni di lavoro umane. I lavoratori portuali sono pronti ad adottare misure comprensive se l’Associazione sanitaria richiedesse un sostegno concreto nel conflitto.

https://old.reddit.com/r/sweden/comments/1d2diri/vårdförbundet_utökar_strejkvarsel_och_svenska/

di Sodasodapls

4 Comments

  1. TrorInteDetDu on

    Härligt med solidaritet förbunden emellan! Men är det nån som kan tänkas veta vad för typ av sympatiåtgärder hamnarbetarförbundet kan göra som är relevant i konflikten?

  2. smaragdskyar on

    Myser åt tanken att någon äntligen klämmer åt skurkorganisationen SKR. Heja!

    Det är också väldigt kul med Hamnförbundet. Grabbarna älskar verkligen att strejka.

  3. orphan_banana on

    Bra att VF inte ger sig, men börjar samtidigt kännas hopplöst att hitta en lösning. SKR vägrar ens försöka implementera arbetstidsförkortning, och VF vägrar lägga sig i den frågan.

    Samtidigt på mitt jobb är jag påväg att bli sjukskriven för stress (igen), och vi får inte ersätta kollegan som går på föräldraledighet lagom till sommaren. Inte pga brist på arbetskraft utan pga brist på pengar.

    Vi behöver bli fler på golvet, och vi behöver få lov att ha mer luft i systemet. Ja, det blir dyrt, men otroligt mycket mer hållbart. Är så jäkla trött på att behöva omboka patienter så fort någon är sjuk eller vabbar en dag, och så blir den nya tiden orimligt långt fram. I en drömvärld hade det gått att lösa merparten av besöken med personal på plats, eller åtminstone ha tider att erbjuda inom en vecka. Tänk att först gå och vänta på sin tid, vänta på att få hjälp, och så samma dag eller dag innan få veta att nej, tyvärr, du kommer få vänta (minst) lika länge till.

    Ärligt talat det som skapar mest stress för mig. Visst är det slitsamt att ha för mycket att göra, men det som orsakar kraftigast stresspåslag är att behöva neka människor vård inom rimlig tid för att resurserna inte finns.

  4. Ruddertail on

    Det här skulle kännas mycket bättre om jag inte själv satt och väntade på ett besök för behandling som nu skjuts upp hur länge som helst så länge strejken pågår.

    Nåja, det är väl inte livsviktigt. Mer surt som fan.

Leave A Reply