Ecco i conti finanziati con S online – controllati da Sveavägen 68

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/nyABaa/s-finansierade-sociala-medier-konton-styrs-fran-sveavagen-68

di enfaldig

14 Comments

  1. Intressant det här med att ha(eller påstå sig ha det) redaktionellt oberoende innehåll. Det tror jag att Riks också hade påstått om någon frågade dem, men som man kunde se i Kalla Faktas granskning så var kommunikationsavdelningen rätt inblandad. Kan tycka det är lite enkelt att säga att man har innehåll som är oberoende från den ägande parten, speciellt utan större bevis.

  2. C4-BlueCat on

    ”**Kan ni verkligen vara helt oberoende när ni sitter i samma hus?**

    – Ja det kan vi. Vi har haft det här redaktionella oberoendet i 70 år och vi kommer fortsätta ha det.

    **Ni måste ju stöta på varandra i trapphuset?**

    – Ja och det kan bli lite stelt om man har skrivit något som inte uppskattas, men det kan jag ta. Jag klarar av att stå upp för vårt redaktionella oberoende.”

  3. cucumberaddicted on

    Undrar om de blir granskade av kalla fakta nu?

    Skulle inte tro det

  4. Men jag har ju läst på Reddit att gammelmedia aldrig skulle granska andra partier, de hackar bara på SD? Och nu har en sossetidning granskat sossarna???

  5. 1234skott on

    Men Aftonbladet är ju en sosseblaska och granskar aldrig s? Det har jag lärt mig på Sweddit.

  6. mifepriston3 on

    Samma som riks men att man inte låtsas att man inte hör ihop. Dock skulle jag faktiskt vilja se loggan även om de tycker att det inte behövs, känns sniket annars

  7. rakosten on

    Är det rätt? Nej, hade gärna sett mer tydlig transparens. Är det lika illa som SD? Inte i närheten. Den felande länken här är att den ena aktivt arbetat för att undanhålla kopplingen medan den andra har varit öppen med sitt ägande även om man inte har basunerat ut det. Det är en inte obetydlig skillnad.

    Sedan kan man även diskutera magnituden och skillnaderna i innehållet/tillvägagångssätt men primärt så är det nivån på transparensen som skiljer dessa åt.

  8. Impossible_Bridge243 on

    Hoppsan kan tänka sig att S med sysslade med sådant

  9. NewAccountEachYear on

    Man kan ju tycka att det är illa, men man får nog ta det lugnt med SD-liknelserna tills AIP tas på bar gärning med att helt anonymt uppmana personer att sabotera för de andra partierna

  10. Det är stor skillnad. De här är viktiga demokratistöttande anonyma till skillnad från hot mot demokrati, mörkaste händelsen i svensk historia kontona som SD har.

    Kom ihåg att sanning och humor är desinformation om de stödjer kontroversiella åsikter som SDs politik är, det är definitionen som TV4s kalla fakta använder. Socialdemokraternas politik är inte kontroversiell och därför är deras konton inte desinformation.

  11. Steinson on

    Det är ju helt löjligt att försöka påstå att man är helt oberoende från sina egna ägare. Om dom inte var till för att sprida Socialdemokratisk propaganda anonymt hade de aldrig ens funnits.

    Nu blir det ändå intressant att se om samma personer som (helt korrekt) påpekade demokratiproblemen med SDs konton också kommer att krisisera S nu när det visat sig att dom gör samma sak, eller om det helt plötsligt inte är ett problem längre.

  12. FifaPointsMan on

    Så sjukt att alla sossar nu kommer att hävda att detta inte är alls samma sak som SD o.s.v. Det finns inget parti som beter sig så smutsigt som Socialdemokraterna.

  13. dilkoman on

    Det är en frisk vind att se sossar här i kommentarsfältet kritisera att det inte är tydligt nog att kopplingar finns. Även om det inte göms eller förnekas så är man kritisk till att det inte är tydligare.
    Det hade varit riktigt illa och antidemokratiskt om man istället gick till attack mot alla medier och journalister. Det är ju trots allt dom som gör oss medvetna om detta.

Leave A Reply