DN/Ipsos: perdita per SD dopo la revisione di TV4

https://www.dn.se/sverige/dn-ipsos-tapp-for-sd-efter-tv4s-granskning/

di weirdowerdo

5 Comments

  1. AutoModerator on

    DN verkar köra med slumpmässig paywall på innehållet, som varierar från person till person. Vänligen kopiera in artikeln i kommentarerna.

    *I am a bot, and this action was performed automatically. Please [contact the moderators of this subreddit](/message/compose/?to=/r/sweden) if you have any questions or concerns.*

  2. pitepaltarn on

    Samma dag som en annan opinionsundersökning på uppdrag av SR:s Ekot visar att SD går upp:

    https://omni.se/sd-drar-ifran-m-i-ny-matning-aterigen-nast-storst/a/dRlbKO

    > SD drar ifrån M i ny mätning – återigen näst störst
    >
    > Sverigedemokraterna går om Moderaterna när det gäller posten som Sveriges näst största parti. Det visar en färsk mätning som gjorts av Indikator Opinion på uppdrag av Sveriges Radio Ekot.

    Public Service/SR eller Bonnier/DN, vad tror ni vänstrisar mest på?

    Edit: Blev förstås blockerad av weirdowerdo. Pajaseri.

  3. Intressant. Om man slår ihop det med den andra mätningen bör man kunna dra slutsatsen att det typ inte påverkar. Däremot var det ju ett statistiskt säkerställt rejält tapp för Jimmies förtroende.

    Vet inte exakt hur viktigt “förtroende” är, hur folk svarar i enkäter osÃ¥. Men min tanke är att det borde vara typ “jag hade kunnat tänka mig att rösta pÃ¥ den här personen”, och därmed borde det vara väldigt dÃ¥ligt att tappa i sÃ¥na här mätningar.

  4. AdFirm7229 on

    Konstigt. Det gjordes en annan mätning på SR som visade att SD gick upp till 22.5%.

  5. Det här visar vikten av att kolla på genomsnitt av mätningar. Annars kan man välja och vraka i analys utan att det speglas av verkligheten 

    Eftersom det nu finns mätningar där de ökat, där de varit på samma stöd, och minskat, alla rörelser rätt små. Så kan man nog komma fram till att det inte fått någon tydlig effekt. 

Leave A Reply