Tra le altre cose, offriranno a 250.000 persone una formazione nel campo dell’intelligenza artificiale. Cosa ne pensi? È qualcosa di cui dovresti essere consapevole se sei interessato all’intelligenza artificiale e usi GPT regolarmente o è solo per pensionati e persone che non l’hanno mai usato prima? Oltre a ciò, c’è qualcos’altro che hai trovato sull’investimento a cui è rilevante prendere parte come individuo?

[https://www.svt.se/nyheter/inrikes/microsoft-miljardsatsar-pa-ai-i-sverige](https://www.svt.se/nyheter/inrikes/microsoft-miljardsatsar-pa-ai-i-sverige)

https://old.reddit.com/r/sweden/comments/1d6ys0w/microsoft_miljardsatsar_på_ai_i_sverige_något_man/

di NowIsAllThatMatters

8 Comments

  1. Buzzword att kalla det AI-investering. De kommer placera tusentals GPUs i serverhallar som slukar enorm mängd energi. Tur är iaf att skatterabatten på serverhallar togs bort förra året så det inte blir lika subventionerat som förr. Och det tycks inte ha avskräckt företagen.

  2. MagnificentCat on

    Pengarna går främst till serverhallar I Norr, eftersom vår sista billiga el i Norrland ska tas i anspråk av verksamheter som knappt skapar jobb

  3. Det står att investeringen innebär utbyggda serverhallar i Gävle, Sandviken och Staffanstorp. Är dessa “investeringar” ännu ett sätt för amerikanska bolag att slippa betala skatt och elräkningar, samtidigt som folkets elräkningar stiger på grund av att elbristen förvärras, eller är det här någonting som Sverige faktiskt kommer gynnas av?

    >Dessutom ska 250 000 personer ges kompetenslyft inom AI. Den utbildningen ska ledas av ett kunskapsråd som inrättas i samarbete med bland annat universitet och Arbetsförmedlingen.

    Vad innebär det här? Ska de få 250 tusen personer att gå på en föreläsning i hur man skapar kattbilder med AI eller? För jag tror knappats att Microsoft planerar att förse 2% av Sveriges befolkning med några omfattande utbildningar.

  4. AuthorizedShitPoster on

    20k GPUs är ganska signifikant. OpenAI använde 25k för att träna GPT-4.

    Det är oklart vad det är för typ av utbildning folk ska få. Det är lite skillnad om det har att göra med AI-utveckling/research att göra, eller Generativ AI-användning.

  5. Big-Cap558 on

    Grattis alla utom SE3 och SE4 som får skaffa dieselgenerator i vinter

  6. Det är ju aldrig fel att lära sig något nytt, men min erfarenhet av Microsofts utbildningar är att de till stor del handlar om att göra dig till en återförsäljare av Microsofts svindyra molntjänster.

    Annars erbjuder ju [Harvard kostnadsfria kurser inom AI](https://pll.harvard.edu/subject/artificial-intelligence).

    Sen kan du såklart även lära dig en hel del via läroplattformar typ Pluralsight.

    Learning by doing är min personliga favorit. Varför inte labba med [Ollamas](https://www.ollama.com/) olika modeller? Du tar dig långt på ett hyfsat modern gaming-GPU. Du kan annars hyra GPU på AWS om du behöver mer kräm.

Leave A Reply