Annuncio di SD dopo l’ultimatum dei liberali: non verranno più aperti account anonimi

https://www.tv4.se/artikel/2NNoeHyko2YLOF5hHMFhAk/sd-s-besked-efter-kritiken-startar-inga-fler-anonyma-konton

di somabokforlag

19 Comments

  1. somabokforlag on

    “Sverigedemokraterna säger nu att de inte kommer starta fler anonyma konton på sociala medier. Orsaken är att Liberalerna i Norrtälje annars hotat spräcka ett lokalt högerstyre.

    Sverigedemokraterna har ända sedan Kalla Fakta avslöjade partiets anonyma konton hävdat att de inte ser någon anledning att ändra sitt agerande. Men nu kommer en förändring. På ett inlägg på Facebook säger partistyrelseledamoten och lokala kommunalrådet Andrea Kronblad att SD inte kommer att starta fler anonyma konton.

    “De tidigare anonyma sidorna (23 stycken) är nu identifierade, och inga nya anonyma sidor planeras att skapas i framtiden, vilket jag också välkomnar”, skriver Andrea Kronvall på Facebook.

    Hela partiet
    Hon har avböjt en intervju men partiets presschef Oskar Cavalli-Björkman bekräftar att partiet nu nationellt tänker avstå från nya anonyma sidor.

    – Det gäller för hela partiet, säger Oskar Cavalli-Björkman.

    Bakgrunden till beslutet är att Liberalerna i Norrtälje hotat spräcka det lokala högerstyret, om inte SD garanterat att inga lokala partistöd används till trollfabriker, och att partiet visat någon form av probleminsikt. Det liberala kommunalrådet Robert Beronius anser nu att SD vikt sig för detta ultimatum.

    – Vi välkomnar denna helomvändning. Det kommer att få stor betydelse, inte bara i Norrtälje, säger Robert Beronius i ett sms.

    Det finns dock skäl att ifrågasätta hur många anonyma konton SD förfogar över. Kalla Fakta har avslöjat 23 konton, men internt talar anställda på partiets kommunikationsavdelning om 50, 70 och 100 konton. Enligt partiets presstjänst finns bara de 23 konton som Kalla fakta identifierat.

    – De är nu kända, och vi kommer inte att starta fler, säger Oskar Cavalli-Björkman, presschef på Sverigedemokraterna.

    ”Fall framåt”
    En som försiktigt välkomnar SD:s omsvängning är Liberalernas partiledare.

    – Det är ett fall framåt, men mer behövs. Liberalerna är övertygade om att false flag-konton behöver förbjudas, säger Johan Pehrson.

    Litar du på Sverigedemokraterna när de säger att de inte ska registrera fler anonyma konton?

    – Det får väl visa sig. Jag förutsätter att de kommer att ta till sig av den kritiken de har fått. Partier som uppbär offentligt stöd ska vara skyldiga att förklara om de ligger bakom politisk opinionsbildning, oavsett om den är grov eller mindre grov.

    Tycker du att Liberalerna i Norrtälje har kommit längre än du?

    – Vi har möte nästa vecka, där vi kommer lägga fram förslag om att förbjuda partier att agera under falsk flagg. Det är det huvudsakliga problemet.”

  2. TheMacarooniGuy on

    Konstigt att man inte behöver starta fler när man troligtvis redan har hundratals.

  3. ICameToUpdoot on

    Ok, men vad sägs om att stänga/sluta använda de anonyma konton de redan har?

  4. OrkzOrkzOrkzOrkz0rkz on

    Så vi ska lita på att de inte håller på med något som de hela tiden har sagt att de inte håller på med? Ja tills de åkte dit på det. Att ett riksdagsparti bedriver påverkanskampanjer för att vigla upp utlänningar mot svenska myndigheter och LVU är ytterst Svärjeovänligt

  5. ArugulaMuch on

    Men det är ju snällt av dem, hade de fortsatt starta anonyma konton så kanske de hade kunnat bli Sveriges andra största parti igen. Valet 2026 kommer SDarna komma ihåg det här och gråta över det.

  6. Rageniry on

    Hade vart så jäkla skoj om de kopierar sossarnas upplägg rakt av nu. Då kommer de ha ryggen fri eftersom alla sagt att det är okej.

  7. Helgon_Bellan on

    Några timmar senare, kl 14:30:

    *Vi har inte ändrat hållning överhuvudtaget. Vi brukar alltid utvärdera vår kommunikation efter valet och det kommer vi göra den här gången också, säger partiets kommunikationschef Joakim Wallerstein till GP.*

    Det är bara att skratta åt eländet. Det är inte lätt att förhålla sig respektfull direkt.

  8. Rasmusmario123 on

    Det var en fullkomligt röten titel på artikeln.

    Det som har hänt är att SD sagt att de kommer fortsätta med deras troll men inte starta nya konton just **innan EU valet**. De motiverar detta genom att säga att eftersom kontona är avslöjade är de inte anonyma längre, och därmed har de inga anonyma konton.

    Liberalerna har inte heller hotat med något ultimatum inom regeringen, utan det är liberalerna i Norrtälje har hotat med att avbryta det lokala styret. Det verkar inte finnas någon koppling mellan SD’s uttalande och detta.

  9. Raket0st on

    “Jag lovar att inte sticka dig igen” sa skorpionen till grodan.

  10. Nu kan Liberalerna låtsas som att de har åstadkommit något för att tämja SD, så att samarbetet kan fortsätta nästa mandat.

  11. Hot-Ring9952 on

    Låt oss prova vad som inte har fungerat i 14år, denna gång kommer det säkert göra skillnad och vi blir en i gänget

  12. peanutsbythebucket on

    “…och få slut på den här cirkusen en gång för alla”, ropar Pehrson från sin enhjuling i manegen.

  13. Kanelbullah on

    Uppenbart att Liberalerna inte bryr sig ett dugg. De ville ha medial uppmärksamhet, de fick det. Skitpartier ska ut ur riksdagen.

Leave A Reply