Ha chiamato lui stesso la polizia durante un grosso traffico di droga ed è stato incarcerato per due anni e sei mesi

https://www.vk.se/2024-05-30/ringde-sjalv-polisen-under-stor-knarktransport-pa-e4-i-umea-jag-vill-inte-vara-i-den-har-situationen-d593f

di Deklaration

8 Comments

  1. Deklaration on

    I vintras stoppades en bil på E4 i Sävar utanför Umeå. I bilen hittade polisen stora mängder narkotika samt dyra väskor och märkeskläder. Upprinnelsen till stoppet var dock att föraren själv hade ringt in till polisen, vilket gör att hans fängelsestraff nu mildras betydligt.

    – Sannolikt blev han för hårt pressad och därför ringde polisen, säger kammaråklagare Andreas Nyberg.

    SNABBVERSION

    * En bil stoppades på E4 i Sävar utanför Umeå med stora mängder narkotika och dyra kläder.
    * Föraren ringde själv polisen och berättade att han inte ville vara i den situationen.
    * Tre män greps och dömdes för grovt narkotikabrott, en av dem fick mildrat straff.
    * Åklagaren argumenterade att förarens samtal till polisen ledde till stora straffrabatter i tingsrätten.

    Mannen som ringde polisen var en student från Piteå. Han hade varit i Stockholm ett par dagar och kom nu körandes ensam i en hyrbil i riktning norrut på E4. Vid en parkeringsficka i Sävar strax norr om Umeå stannade han till och ringde polisen samtidigt som snön öste ner.

    – Jag ringde er för att jag ville ha hjälp. Jag vill inte vara i den här situationen, berättade studenten.

    **Han berättade för** polisen att han hade varit i Stockholm tillsammans med en jämnårig bekant som han brukade agera svarttaxichaufför åt hemma i Piteå.

    – Jag som student har haft lite ansträngd ekonomi, har behövt mina extra pengar, berättade mannen.

    I Stockholm hade de två åkt runt och träffat olika personer och hans bekant hade stoppat in kläder i hyrbilen innan studenten själv började köra norrut.

    **Mannen uppgav för** polisen att han trodde att det bara var kläder han skulle köra upp till Norrbotten. När hans bekant och en annan man från Piteå började att ringa honom och var arga för att han var så långsam i sin körning hade han börjat ana oråd, uppgav mannen för polisen.

    – Då blev jag fundersam varför de var så sura för lite kläder. Öppnade bakluckan och tittade i påsarna, då såg jag först tablettkartorna och sedan den större påsen, berättade mannen.

    Flera påsar med kläder hittades i hyrbilen, men även nästan två kilo amfetamin.

    I hyrbilen på E4 i Sävar hittade polisen strax under två kilo av vad man först trodde var kokain, men som sedan efter analys visade sig vara amfetamin. I bilen hittade polisen även över 5000 narkotikaklassade tabletter samt dyra märkeskläder.

  2. Deklaration on

    Vill polisen ha fast narkotikalangare vill man väl ändå få dem att själva ringa polisen? Personligen tycker jag straffet är hårt, och kan skrämma bort andra som funderar på att göra samma sak. Men jag är varken jurist eller särskilt intelligent. Någon som har en annan åsikt den vill dela?

  3. >Både i hyrbilen på E4 i Sävar och vid flera efterföljande husrannsakningar hos huvudmannen hittades märkeskläder, skor och väskor till ett uppskattat värde på över 100 000 kronor. Det handlade om märken som Gucci och Louis Vuitton, bland annat

    Men hur många Gucci kepsar hittade polisen då?

  4. Flixnett on

    Han lär väl mördas istället. Man hängs ju i princip ut av myndigheterna själva när man avslöjar brott pga offentlighetsprincipen.

  5. Exciting_Swordfish16 on

    Bra där. Trodde han att polisen inte skulle kolla hans telefon?

  6. Legitimate-Air-4171 on

    Man kan ju tänka sig att om det inte är några försvårande omständigheter bör det ju typ vara straffritt att ringa polisen själv.

  7. GeneralSvart on

    “Hade han aldrig ringt in till polisen hade narkotikabrottet aldrig kunnat utredas och lagföras”.

    No shit!
    Han tänker nog i efterhand att han skulle hållt käften och kört upp grejerna istället. Nu gjorde han ju som många kanske ser på det moraliskt rätt, men att bli uthängd såhär av media kommer garanterat få han mördad.

Leave A Reply