Questo è successo mentre andavo al lavoro una mattina presto. Ha scosso i cespugli dietro di me e all’inizio ho pensato che fosse un gatto. Ma più tardi ho visto un corvo saltellare e poi ho inseguito l’uccellino. Ora passiamo alla parte interessante. Il corvo si toglie quasi chirurgicamente la testa e poi ritorna tra i cespugli. Sanno altri presagi che un animale muore se gli viene tolta la testa? E dov’erano i genitori?



https://v.redd.it/ga4odtr1d66d1

di Cultural-Buddy-9224

14 Comments

  1. loofbiff on

    Vafan, den åt inte ens up kroppen, bar iväg med huvudet?!

  2. ServantOfNZoth on

    Jupp, spelade in en video av en liknande scen för många år sedan i min trädgård. Kråka som tog en starunge. Stack iväg med huvudet och sedan dök en igelkott upp och käkade upp resten.

  3. ToddeToddelito on

    Vi hade en gång en skata i vårt område som verkade tycka att tortyr av mindre fåglar var det roligaste man kunde. Ibland ett avslitet huvud som låg kvar bredvid kroppen, andra gånger ryckte den av en vinge eller blev totalt nedhuggen. Någon gång drog den endast ut ögonen, som förstås ändå ledde till dess död. Den verkade inte göra det för att äta heller, utan lät liken ligga lite här och var.

    Vet inte hur kråkor är, men skator är i varje fall flockdjur, och om en börjar med sådant här beteende finns risken att fler tar efter. Det var också fler skator som började ta efter, som började omringa de mindre fåglarna och hugga ihjäl dem. Någonstans där kontaktades kommunen, som lät skjuta berörda skator för att inte beteendet skulle fortsätta spridas. Men som sagt, vet inte om kråkor har andra beteendemönster än skator, så låter det vara osagt.

  4. Propriide on

    Sjukt!! Såg exakt samma scenario idag på vår jobb parkering. 2st som jagade ner en lite fågel o sedan åt den… Var något sugen på att köra över dom båda med bilen…

  5. Ok_Narwhal_9200 on

    Psykopat filmar när kråka förtär fågelunge.

    Det minsta du kunde göra skulle vara att ha ihjäl den så den slapp lida.

  6. Brutalt, är ingen fågelexpert men skulle gissa på en duvunge.

  7. swedishqilin on

    Alla djur äter vilka andra djur om tillfälle ges. Finns filmer av kor som äter fåglar, delfiner som lockar till sig måsar för att äta, kycklingar som jagar möss. Naturen är vild.

  8. bobbylaserbones on

    Haha ja, djur vet hur man dödar och vad fara är. Är instinkt. Annars varar man inte så länge 🙂

Leave A Reply