Transman ha partorito ed è stata chiamata mamma – riferisce l’ospedale

https://sverigesradio.se/artikel/transman-fodde-barn-anmaler-sjukhus-till-do

di Particular-Spirit207

24 Comments

  1. passionfruktspizza on

    Motsatsen till ”vem bär byxorna i det här förhållandet?” kommentarer?

  2. Både vid inskrivning och förlossningsbrev har han begärt manliga pronomen. Händer det tillräckligt ofta att det inte respekteras kanske man blir less.

    Visst är det en udda situation för transpersoners “normalisering” (menar inte det som negativt, hittade bara inte ett bättre ord) är relativt ny, men fanns väl liknande saker som kändes ‘udda’ när homorörelsen hade samma framfart. Men känns lite som en icke-nyhet.

  3. Är det ens möjligt att kalla den för något annat än mamma i formulär och regelverk?

     Den är ju inte pappan till barnet, svårt att se att byråkratin skulle vara så progressiv men vad vet jag. 

    Kanske är en sån där ny “force baby” 

  4. ICA_Basic_Vodka on

    Hört många prata om “Late-stage capitalism”. Är detta kanske “Late-stage democracy”:
    *Har man inga problem kvar att lösa så får man hitta på nya att bli upprörd över.*

    Jag har inga problem med transpersoner, jag har däremot problem med människor som anmäler vården för ord som de inte gillar till DO, Du födde precis ett barn. Kanske prata med människor mera och anmäla mindre? Jesus.

  5. Kasta4711bort on

    Det här är dödfött. Det tolereras bara för att folk är obekväma med att anmäla avvikande åsikt. Likt hur folk inte vågade kritisera invandringen förr. Men det kommer en tid, kanske inte särskilt långt bort, då gemene man säger “slut med tramset”, och vi får se en rekyl. 

  6. Sure-Lingonberry-515 on

    Som transperson är jag rätt trött på andra transpersoner som vill bära offerkofta och göra en scen, känns som det bara får resten av befolkningen att bli trötta på ”vår” skit. Vill bara leva mitt liv som en vanlig Svensson här, men kanske jag som är konstig, vem vet.
    Förstår att vi har det svårt i delar av världen, men känner mig tacksam att bo i Sverige som transperson.

  7. Frigolitfisken on

    Någon person som troligtvis hjälpt ett barn till världen med hjälp av kunskap och teknik och som dessutom varit gratis har råkat säga fel ord. Att stämma sjukhuset för detta är fan helt sinnessjukt. Hoppas FÖRÄLDERN får böter för att vara dum i huvudet.

  8. Smalandsk_katt on

    Vilket jävla svin. Är 100% för transsexuella, men detta får de bara att se ut som idioter. Tänk på någon annan än dig själv någon gång i ditt liv.

  9. Wardaner on

    Nyfiken fråga bara, när slutade man använda “hen” för transpersoner? Eller gjorde man aldrig det?

  10. SirWubWub on

    Folk här verkar förbise det faktum att om man kallar en transperson vid fel pronomen så mår dom dåligt. Oavsett om ni tror på det eller inte så är det verkligt för dom. Och så extremt onödigt.

    Han hade ju till och med i sitt förlossningsbrev skrivit att han inte ville bli kallad för fel pronomen, så att sjukvårdspersonalen inte visade hänsyn till det är fel. Och dom visste om det i förväg.

    Jag arbetar som chef inom SLSO psykiatri och vet flertalet fall där vårdpersonal fått sparken för att dom kallar patienter vid fel pronomen. Då i samband med livskriser, som alla människor har, även transpersoner. 

    Vårdpersonal ska bemöta alla människor med respekt och det är synnerligen enkelt att ändra sitt eget bemötande och benämna folk med det pronomen som människor har rätt att välja själv.

  11. Vid det här laget är det som att man fiskar efter skadestånd.

  12. Avalanche-swe on

    Det är idioti som detta som får extremhögern att växa. Extremvänstern är extremhögerns skapare och möjliggörare

  13. Halvars90 on

    Fan vad jag hatar sånt här, de vill att vi ska ändra på hur vi tänker istället för att acceptera verkligheten. Kommer aldrig i mitt liv kalla en kvinna något annat än vad de är.

  14. Tuned_rockets on

    Många här säger att det är en trams-anmälning. Men utan mer kontext har jag svårt att avgöra. Sades det en enstaka gång som misstag är det ju ganska onödigt med en anmälan. Men om det hände flera gånger och med flit så skulle jag säga att en anmälan är lämplig.
    På samma sätt som att om jag hette lars och någon doktor råkade kalla mig Olof tar jag inte illa upp. Men om doktorn konstant kallade mig Olof och skrev Olof på dokumenten skulle jag nog tycka det var störande. Speciellt i en sån jobbig situation som att föda barn.

  15. SthlmGurl on

    Han anser sig ha blivit trakasserad, vilket rent språkligt troligen innebär att han gjort saken klar vilket kön han tillhör flera gånger.

    Som vanligt blir reddit riktigt arga utan att ens ha vetat vad som skett. Sätt er in i saken innan ni kommenterar ’hur långt transpersoner har börjat gå’ och ’offerkofta’.

  16. Appropriate-Eye6023 on

    Stackars unge. Blir väl groomad till att bli trans

Leave A Reply