Se è la spina dorsale dell’azienda, forse puoi pagare i tuoi dipendenti abbastanza per candidarsi per il lavoro?…

https://www.reddit.com/gallery/1dfnwzo

di TurboSecretProfile

33 Comments

  1. Kallehoe on

    Du kan ju inte betala så folk blir nöjda förstår du väl!?!?

    Hur ska man annars ha råd med en tiotusenkronors flaska vin när man äter brunch på sin yacht?

  2. Embarrassed-Board461 on

    Aldrig sett en bild utstråla så mycket vitt villakvarter med parmiddagar i hela mitt liv.

  3. I bilden nämns ju att arbetslösa svenskar varken söker eller vill ha dessa jobb och du menar att det är lönenivån som avgör. Vilken lönenivå skulle då alltså vara tillräcklig för att arbetslösa svenskar skulle söka jobben som “housekeeping”?

  4. Traditional_Fee_1965 on

    Jo för företagen bör vara de som beslutar om detta!! Rapporter har ju visat på hur invandringen inte bara kostat oss rejält mycket mer än tidigare förväntningar, arbetslösheten har ökat till följd av det. Det företagen inte tar i beaktande är att dessa låglönejobb inte bidrar med något betydande, låter hårt men tyvärr är det sant när vi talar om utrikesfödda. För de individerna behöver fortfarande vård, skola och andra välfärdstjänster. Dvs deras jobb sätter ett högre tryck på de mer avancerade yrkena, dvs de yrken där vi faktiskt har behov och brist. Så hon får nog bara höja lönerna och se glad ut!!

  5. Dirac_Impulse on

    Jag har sökt, men vad jag kan se verkar inga såna tjänster ligga ute på Sheraton Stockholm Hotel. Hittade bartender men inget om att städa hotellrum. Tror jag vet flera som absolut kan tänka sig göra det för 25k i månaden.

  6. Wonderful_Bat_4225 on

    Jag tycker inte att vi bör importera en etnisk service/under-klass medan svenskarna sitter och vänder papper och går på möten. Redan för sent visserligen men vi behöver inte göra det värre.

  7. GlitteringAd21 on

    För 35 i månaden skulle jag kunna städa lite på ett hotell.

  8. PhDoge1337 on

    Utbud och efterfrågan. Om utbudet på arbetskraft i en viss bransch understiger efterfrågan, ja, då kan problemet lösas via att priset på arbetskraften ökas tills utbudet möter efterfrågan. Alltså: högre löner. Detta är också vad utfallet kommer att bli, givet att lönebildningen sker på marknadens villkor.

    En begränsad invandring leder alltså inte nödvändigtvis till en brist på arbetskraft inom hotellstädning, äldrevård, eller på den lokala snabbmatsrestaurangen. Så länge man betalar tillräckligt väl så kommer folk att ta jobben.

    Tack för att ni tog min kurs i grundläggande nationalekonomi för efterblivna företagschefer (0.12 HP).

  9. boerjelol on

    Man kanske kan omfördela resurser till företagets ryggrad då.. Kanske skära ner på HR-personal och deras fantasilöner.

  10. Hiplobbe on

    Om du måste importera billig arbetskraft till att göra något, insinuerar det att du antingen tar för lite betalt för din produkt eller att arbetsförhållandena är så dåliga att lokalbefolkningen vägrar ta jobbet för den lilla lön du vill ge dem.

    Sen kan jag hålla med att öka lönegolvet löser inte invandringsproblemen vi har i Sverige, vårat problem är inte folk som kommer hit och jobbar. Vårat problem är att det kommer hit folk och INTE jobbar.

  11. Ok_Language_588 on

    >Director of HR
    Wääähhh nej min bruna underklass av drönare! Vem ska nu göra arbetet som gör att jag automatiskt ser vederbörande arbetare som untermensch?! Vidriga jävla människa.

  12. jaggillarkaffehaha on

    Oväntat att företag vars affärsmodell är lönedumpning blir sura över det här.
    Att ta hit personer som tjänar 25.000kr är en ren förlust på samhällsnivå eftersom tillgången till vår välfärd kostar mer än så. Råkar en städare ha med sig ett barn så kostar bara skolpengen lika mycket som personen betalar i skatt per år. Det räcker med att personen sedan använder kollektivtrafiken för att ta sig till jobbet för att bli en förlustaffär eftersom det är delvis subventionerat. För samhällets helhet är det bättre att jobbet inte blir tillsatt alls.

  13. pengtbalmers on

    Förespråkare av den fria marknaden brukar sällan förstå den själva…

  14. Fancy_Interview9855 on

    Har utfört arbeten inne på Sheraton och personalen på deras kontor var så jävla otrevliga och krångliga på ett sätt jag aldrig varit med om tidigare. Fick bland annat inte ta vatten inne i deras lunchrum… Blev hänvisade till att dricka vatten på toaletterna istället.

    Städarna däremot var jättefina och trevliga och hälsade så glatt när man stötte på dom i korridorerna!

  15. ServantOfNZoth on

    Man mår ju illa av att läsa det där slasket. Det bara dryper av rasism och verkar mena på att invandrare bara duger till skitjobb med slavlöner, usch!

  16. Frieddiapers on

    34k idag motsvarar ungefär 25k för 10 år sen. Så om inte Sheraton behållt samma priser sen 2014, borde det väl inte vara något problem att ge ens anställda samma reallön.

  17. RabbitSalt on

    Nej det hotar inte lösamheten 800 miljoner dollar senaste kvartalet i nettovinst… tror inte tre hotell kedjan har i Sverige skulle dra ner företagets lönsamhet om de höjde Housekeepers lön med 5000 eller 9000.

    Dela ut lite mindre till ägarna så löser det sig nog.

  18. Infamous_Tomato_8705 on

    Sheraton hotell betalar inte samhällskostnaderna för invandrarna de tar hit, märk väl att en svensk undersköterska inte betalar in vad denne kostar för samhället under hela sin arbetsföra tid och därefter får samma pension som någon som inte arbetat en dag i Sverige. Skattebetalarna betalar, ägarna av Sheraton skrattar hela vägen till banken. Att detta jäva botox-monster har mage att tala om vem som betalar priset är skrattretande.

    Dessutom, så fort de inte gagnar Sheraton så gör de sig på ett eller annat sätt av med dom.

    Näringslivet är glada för billig arbetskraft istället för att betala vettiga löner.

    Kort och gott: FUCK OFF din giriga Sheraton-gris.

  19. SwedishTiger on

    Jag misstänker att den invandrade arbetskraften är helt ok med att få en lön på 34000kr, tror nästan alla skulle föredra det över 25000 även om det kanske finns enstaka som vägrar lön över 26000kr. Tror hon kan vara lugn.

  20. Lönekravet gäller ju inte EU-medborgare, så om de misslyckas att rekrytera städare ifrån en befolkning på 450 miljoner så ligger nog problemet hos dom själva…

  21. Först kan vi väl då ta in en lågavlönad person att ersätta Director of HR at Sheraton Stockholm så kan denna driftiga arbetare i solidaritet själv kan ta på sig vårdkläderna och bemanna den äldrevård hon så starkt känner för.

  22. Faceless_Deviant on

    Stackars Sheraton Hotel Stockholm. De måste verkligen gå på knäna av att inte kunna underbetala desperata människor :/

    Jag gissar att deras VD har det gott dock.

  23. jag hade 25k som timanställd/vik med relevant universitetsutbildning så idk. Är det inte ett skumt högt krav? Jag fick 34 när jag sen blev heltidsanställd. Kul om folk får högre lön men jag tycker det låter lite mysko.
    Däremot är det ett riktigt skumt inlägg.

  24. NegotiationOk53 on

    Låter som att staten måste driva upp lönerna i alla områden om de ska fortsätta sin öppna gräns politik, win win för alla

  25. Moandaywarrior on

    Problemet är inte att få folk att jobba på Sheraton i stockholm.

    Detta är dock ett problem när ingen vill flytta till små hålor och jobba med äldrevård, sjukvård, turism etc.

  26. Nu är det ju inte en dikotomi med å ena sidan svenska latmaskar som inte vill ta jobben eller folk från låglöneländer på andra sidan jordklotet. Det står hotellet fritt att nå ut till en halv miljard europeiska medborgare som alla har rätt att arbeta i Sverige. Om hotellet inte kan hitta städare bland denna halva miljard människor, ja då är det något fel på hotellets affärsmodell.

  27. RatthewKing on

    Men det är ju synd om de stackars företagare! Hur ska de ha råd med sin fjärde Ferrari om de inte får lite billig slavarbete?

  28. Saddam_UE on

    Betala riktiga löner eller så anställer ni arbetslösa som inte riskerar att utvisas. Så enkelt är det, två alternativ har ni.

  29. MrKnutish on

    Hon förklarar aldrig varför man inte kan anställa arbetslösa här. Vi har många långtidsarbetslösa i segrerade områden. Besöksnäringrn har tillfället nu har att ta därifrån istället.

  30. Fjanton566 on

    Skitsnack.

    Finns jättemånga, särskilt unga, som hade tagit vilket jobb som helst.

  31. PeanutButtSexyTime on

    Hur löser Norge, Danmark, Island och Finland dessa problem utan att ens tillsammans ha 25% av resultatet av vår misslyckade migration- och integrationspolitik?

    En etnisk och ekonomisk importerad underklass, det låter inte särskilt vackert, nobelt eller humant, så vi kanske ska låta bli att skapa det!?

Leave A Reply