Il governo respinge la richiesta di autorizzazione per una nuova linea elettrica verso la Germania

https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2024/06/regeringen-avslar-ansokan-om-tillstand-for-ny-elledning-till-tyskland/

di KorvMedBros

6 Comments

  1. KorvMedBros on

    >– Regeringen beslutar att inte ge tillstånd till en ny förbindelse mellan södra Sverige och Tyskland. Vi kan inte koppla ihop södra Sverige, som har ett kraftigt underskott av elproduktion, med Tyskland där elmarknaden idag inte fungerar på ett effektivt sätt. Det skulle riskera att leda till högre priser och en mer instabil elmarknad i Sverige.

  2. Bra, de danska och tyska elnäten kommer drabbas av extrema problem med balansering framöver i takten de bygger vind och solkraft då skulle vi i princip behöva klippa kablarna för att inte släcka nätet här hemma. Kostnaderna för balansering har 6 dubblats på bara 3 år och det lär inte bromsas ner om det inte byggs extrema mängder batterilager eller planerbar kraft. 

  3. matt82swe on

    Och hur lång tid tar det för Tyskland, eller förlåt jag menar EU, att köra över Sverige?

  4. Traditional_Fee_1965 on

    Wow ett sunt beslut för en gångs skull. Frågan är dock hur lång tid innan vi blir överkörda av EU?

  5. Santa9x19 on

    Regeringen tar bra beslut!
    Tänk om SMP kunde ha låtit bli att stänga ner den fungerande kärnkraften också så hade vi inte behövt ha en svajade elmarknad med galna priser.
    Nej just det. Sossarna vill ju plötsligt ha mer kärnkraft igen och hade bara en svacka med otur när dom tänkte sist. Synd att det (ocksÃ¥) skulle fÃ¥ konsekvenser…

    Hoppas vi kan få igång bygge av ny kärnkraft snart. Beslut behövs innan SMP ev får makt igen och hittar på ny galenskap.

    Och JA, det var flera partier som ville lägga ner kärnkraften för några år sedan, men högersidan ändrade sig i tid.
    Dock vann vänstersidan sista omröstningen (om Ringhals) med 1 röst den 22 januari 2020.

Leave A Reply