Adesso solo la Svezia è fuori dai paesi nordici. https://www.vg.no/nyheter/i/KMzPv4/naa-kan-du-vippse-til-dansker-og-finner Swisch si connetterà a Vipps o le persone in Svezia dovranno utilizzare un’altra app? Così scrive Vipps: “La controparte swish Vipps è già disponibile in Norvegia oggi. L’azienda prevede di lanciare l’app in Svezia in autunno.” Triste se devi avere due sistemi.

https://old.reddit.com/r/sweden/comments/1djbomu/nå_kan_du_vippse_til_dansker_og_finner/

di lingonsmurfen

5 Comments

  1. Snerax1337 on

    Trist kanske, men det är ju inte värre än att behöva ha olika appar till olika streamingtjänster.

    Har ju redan över 100 appar, vad gör en till?

  2. Vi får se. Som det utvecklat sig är det ett företag som äger Vipps (Norge) och MobilePay (Danmark och Finland) men ett annat som äger Swish. Huruvida de vill samarbeta med interoperabilitet eller vara konkurrenter är oklart. Vipps har ju gått ut med lansering i Sverige till hösten vilket tyder på det senare, men en sådan sak kan ändras.

  3. More__cowbell on

    Vad jag hört från jobbet (vi använder betallösning i alla 4länder) så kommer vipps lansera i sverige för swish inte vill integrera med dem.

    Varför vet jag inte riktigt. Detta är bara vad jag hört i korridoren så ta det med en nypa salt.

    Edit: [Hittade denna artikel](https://www.dagensps.se/privatekonomi/snart-dags-att-sluta-swisha/), där verkar swish svara med ”mjae” om integration. Så någonstans antar jag skon klämmer för dem.

  4. kretslopp on

    Byter gärna helt till Vipps. Använde det i Norge och det fungerar minst lika bra. Så om en fungerar i hela Norden varför hänga kvar vid en som står utanför?

Leave A Reply