I giochi per computer e Tiktok possono ridurre i risultati scolastici

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/KMzPB4/dataspel-och-tiktok-kan-dra-ned-skolresultat?utm_source=iosapp&utm_medium=share

di Aintandsmall

4 Comments

  1. Aintandsmall on

    Jag ogillar verkligen nyheter som tycks moralisera kring datorspel men jag är inte så skeptiskt ändå. Det är snarare hur man lägger tiden som borde diskuteras och inte spelen i sig. Men artikeln känns lite som att det främst syftar på sociala medier och skärmtid generellt.

    När jag fick på gymnasiet 2006-10 så var det ju en del trötta skolkamrater som spelade CS och hängde mycket på MSN eftersom ”alla är inne då”. Så den här diskussionen har ju alltid funnits men i olika skepnader. Idag vet jag inte hur jag ska möta min brorson i framtiden angående skärmtid, vet att bror min vill att han ska undvika det så länge som möjligt. Här om dagen hörde jag en pojke med pappa på bussen som tjafsade lite om telefonen, tror han använde det för att skicka sms till släktingar men inte så mycket mer än så för sin pappa.

    Men hur tycker ni datorspel påverkar kunskaper? Jag tror spel är bra för att man lär sig mer engelska. Personligen är jag ändå rätt dålig på engelska, men ändå bäst i att läsa vilket jag tror är datorspelens förtjänst. Sedan respengar logiskt tänkande blir bättre av vissa spel.

  2. MountainOutside1742 on

    Som dataspelare så vet jag att mina egna prioriteringar runt spel/plugga inte var till min fördel.
    Men det är mitt fel, inte dataspelens.

  3. ja_hahah on

    Dejavù , det var inte igår!

    Detta har man ju sett rubriker och debatt om i minst 20 år?

  4. Sometimesiworry on

    Att göra andra saker än att studera kan dra ner skolresultat – så, fixade titeln.

    Idioti.

Leave A Reply