Gara contro Strömmer dopo la decisione sulla legge

https://www.expressen.se/nyheter/sverige/forbunden-rasar-mot-strommer-efter-beslutet/

di MingWree

2 Comments

  1. MingWree on

    > Det råder stor ilska i regeringens tre ungdomsförbund efter beslutet om att gå vidare med chat control.

    > Muf talar om ”fulspel” – samtidigt ifrågasätts Gunnar Strömmers lämplighet som justitieminister av KDU och Luf.

    > Man borde nog tänka på om han borde fortsätta, säger Luf-ordföranden Erik Berg.

    > Ungdomsförbundens kritik handlar främst om att Moderaterna och Liberalerna anses ha spridit en falsk bild under valrörelsen. Då argumenterade partierna emot chat control, medan man nu – en dryg vecka efter valet – stöder det belgiska kompromissförslaget som beskrivs som en något urvattnad variant på chat control.

    > Jag tycker inte att det har varit en tillräcklig debatt om den här frågan. Ena veckan säger regeringen att man inte har en ståndpunkt, och veckan efteråt går man ut med att man vill fastställa den svenska linjen, säger Stefan Sarmes, ordförande i KDU.

    > **Gunnar Strömmer ifrågasatt**

    > Regeringens hantering av frågan gör att Stefan Sarmes ifrågasätter om Gunnar Strömmer, som är ansvarigt statsråd, bör fortsätta som justitieminister. Något han också skriver i ett inlägg på X.

    > Stefan Sarmes drar sig i nuläget från att rikta några skarpa avgångskrav mot Strömmer. Han påpekar att förslaget nu ska förhandlas i Bryssel och att regeringen senare kommer behöva ta ställning till en slutprodukt.

    > Hur regeringen agerar då avgör när vi ska prata fortsatt förtroende eller ej, säger KDU-ordföranden.

    > **”Skadar förtroendet”**

    > Luf:s ordförande Erik Berg delar kritiken. Han kallar Gunnar Strömmers agerande för ”riktigt beklämmande”.

    > Man borde nog tänka på om han borde fortsätta.

    > Erik Berg lyfter att Luf kampanjat hårt för att nå ut med budskapet att Liberalerna är emot chat control under valrörelsen.

    > Det här riskerar att skada förtroendet för alla borgerliga företrädare som haft vår linje.

    >Muf-ordföranden Douglas Thor är noga med att poängtera att han inte ifrågasätter Gunnar Strömmer som justitieminister. Istället riktar han sin kritik mot hela regeringens hantering.

    > Man har aviserat att man skulle vara emot chat control i valet. Den utformning som nu ligger på bordet innehåller fortsatt de delar som vi har varit kritiska mot, säger Douglas Thor.

    > **Intern kritik i MP: ”Fuckat upp”**

    > Även i Miljöpartiets ungdomsförbund har partiets hantering av chat control vållat starka känslor. Deras ledamot Rebecka Le Moine förklarade att partiets ja till förslaget i justitieutskottet var ett ”mänskligt” misstag.

    > Men på torsdagen kunde journalisten Emanuel Karlsten berätta att hon varit involverad i en intern gruppchatt där ledamoten Rasmus Ling försvarat förslaget och bestämt sig för att rösta för det.

    > Grön ungdoms språkrör Rebecka Forsberg skriver att MP:s ledamot ”fuckat upp ordentligt”.

    > **Strömmers svar**

    > I en kommentar till Expressen under onsdagen skrev justitieminister Gunnar Strömmer att regeringen bedömer att det tagits viktiga steg för att bearbeta ursprungsförslaget, ”så att rättssäkerheten garanteras och enskildas rätt till integritet och privatliv skyddas”.

    > Han vände sig också emot beskrivningen av att det varit en snabb process.

    > Riksdagen har informerats vid sju tillfällen och vid fyra tillfällen har överläggning hållits i utskotten.

  2. Baud_Olofsson on

    > Gunnar Strömmer att regeringen bedömer att det tagits viktiga steg för att bearbeta ursprungsförslaget, ”så att rättssäkerheten garanteras och enskildas rätt till integritet och privatliv skyddas”.

    Den enda skillnaden är att det skall vara “frivilligt” – där det “frivilliga” består av “om du inte accepterar det får du inte använda tjänsten”…

Leave A Reply