Inizierò scusandomi perché non ho alcun background legale, MA è per questo che sto pubblicando la domanda su Reddit perché qualcuno qui potrebbe avere qualche intuizione. Per citare Bahnhof (ho ricontrollato personalmente queste convenzioni e leggi e penso che la citazione sembri corretta): “Un’introduzione costituirebbe una violazione del diritto alla privacy, alla corrispondenza privata e alla libertà di espressione (secondo la Convenzione europea articolo 8 e Articolo 10, Dichiarazione delle Nazioni Unite sui diritti umani Articolo 12 e Convenzione sui diritti dell’infanzia Articolo 16).” Alla mia domanda: ti ricordi all’inizio di quest’anno quando il tuo attivista per il clima aveva ragione alla Corte di Giustizia Europea? Penso che il caso riguardasse una politica climatica permissiva che violava alcune leggi sui diritti umani. Una manovra simile potrebbe essere la strada da seguire? Abbiamo altre idee? La Svezia è una democrazia e personalmente non sono d’accordo con il voto del Riksdag che dice che loro stessi probabilmente sanno che una popolazione istruita non starebbe indietro. Quando ho votato l’ultima volta, ho votato ingenuamente nella convinzione che i rappresentanti del popolo avrebbero rappresentato i loro elettori. Grazie per l’eventuale attenzione! (Scrivo dal telefono, quindi mi scuso se il formato è spazzatura) Modifica 1: ecco uno strumento di posta elettronica per inviare e-mail a politici idonei, ma sentiti libero di scrivere la tua email.
[verktyg](https://chatcontrol.se/mejla/) Modifica 2: Vede che lo strumento ha alcuni argomenti obsoleti per cui il voto è già stato effettuato, quindi scegli attentamente.

https://old.reddit.com/r/sweden/comments/1dmoxpb/chat_control_vad_gör_vi_nu/

di Skjuteniringmuskeln

22 Comments

  1. Om det är viktigt att rösta nej mot Chat control (ja det är viktigt), och om ni vill rösta på ett parti som står för sin sak verkar det tyvärr som att det bara är C och SD kvar som alternativ.

    Jag personligen kan aldrig tänka mig att rösta på SD så….

  2. Ja chat control blir som DDR 2.0 där eu ska kunna sa allt de vill innan det får krypteras. Drivs på initiativ av tidigare kommunisten o senare sossem ylva johansson.

    Ska byggas in bakdörrar i systemen så även andra länder lär hittar den nyckeln relativt snabbt samt möjlighet för andra brottslingar.

    Tyvärr är det demokrati då de folkvalda vill genom för detta …..

    De kommer inte hitta nån större pedofil med detta, om de inte redan har andra vägar lär de ändra sig fort.

    O har de väl börjat så är det mycket enkelt o lägga in andra sökord i systemet.

  3. victthegamer on

    Som jag förstår det kan det införas på 2 sätt.
    1. Bakdörr i alla appar.
    2bakdörr i alla telefoner.

    Lösningar: 1köp telefoner utan internetuppkoppling/ importera telefoner som trots lagen inte har bakdörrar( vet inte hur det funkar men känns som dem måste ju skicka informationen på nåt sätt)
    2. Bygg egna mobiler. (Svårt och dyrt tror jag )
    3. Gör egna appar/ använd appar som inte följer lagen
    4. Ändra lagförslaget

    Lösningarna är i random ordning

  4. PeopleCallMeSimon on

    Polisen får öppna dina paket/brev på posten om dom tror att de innehåller något olagligt.

    Varför ska det vara annorlunda med digital kommunikation?

  5. urbanusvox6482 on

    Love the naivety! Voting for representatives who represent us, what a concept!

  6. JustHawk on

    Mass mailar varenda riksdagsledamot och frågar varför de vill Sverige ska bli värre än Ryssland samt om de kommer kräva att all post i Sverige kommer kontrolleras för övergreppsbilder på barn.

  7. AndItWasSaidSoSadly on

    Sluta rösta på politiker som jobbar åt auktoritära krafter och engagera er själva politiskt och ta över. Och sen var tillräckligt starka att kunna säga “nej” när lobbyisterna kommer som ett brev på posten.

  8. PoetPont on

    The war is over and the bad guys won. Det är precis som med FRA lagen, med spårningslagen.

    Du går vidare med ditt liv och pratar om hur skit det är när helst ämnet dyker upp.

    Det finns inga lösningar, ibland är en förlust bara en förlust

  9. AggressiveSupport834 on

    Jag har inte särskilt mycket vettigt att tillföra lagmässigt, men jag vill ändå väcka lite uppmärksamhet kring open source. Eftersom open-source-projekt inte behöver drivas av ett företag eller organisation så gäller ofta inte samma lagar för mjukvaran som utvecklas. Potentiellt sett, givet bristen på tekniskt vett som våra politiker återigen visar, finns det där ett hål i lagstiftningen som kommer vara knepigt för dem att lösa. Låt mig utveckla:

    Säg att vi utvecklare här på reddit lyckas slå ihop våra krafter och bygger en plattform för anonym krypterad kommunikation. Ponera även att vi lyckas driva plattformen på ett decentraliserat sätt som inte pekar till en specifik individ eller företag (detta är kanske den svåra nöten att knäcka, men någon slags peer-to-peer lösning som inte involverar en central punkt).

    Kan svensk lagstiftning verkligen göra något åt det här? Detta är verkligen en halvfärdig duschtanke, jag är genuint nyfiken på vad ni har att säga.

  10. Sea-Elevator1765 on

    Det är idiotiskt att straffa alla bara för att några miffon inte kan sköta sig.

  11. Intro-Nimbus on

    “Vad gör vi nu”
    Nu mejlar vi de olika partierna på alla nivåer så at de fattar att det här är en debattfråga, och att det finns de som kommer att rösta helt beroende på partilinjen i just denna fråga.
    Ja, det är chatcontrol nu, men frågan gäller ju individens rätt att inte övervakas utan brottsmisstanke.

  12. denandretalmannen on

    Graphene os, nostr, tor, simplex, vpn, bitcoin

    Make internet great again

  13. MachineSuper on

    Vel en svensk der opfandt chat control 2.0, Ylva Johansson.
    Det kan I godt være stolte af 😆

  14. lissan_lirre on

    För det första, jag är helt emot förslagen som ligger gällande hur privat kommunikation ska avlyssnas. Både det ursprungliga, och det som Belgien tog fram.
    Ska också tilläggas att mycket annat i lagstiftningen är väldigt välkommet för att faktiskt komma tillrätta med ett verkligt problem gällande just CSAM.
    Men, jag är ändå lite mer positiv än vad jag var för ungefär ett år sedan. Varför?
    Jo, för det första så är inte förslaget färdigförhandlat eller klubbat på Europanivå.
    Vad som är antaget nu är en förhandlingsposition i ministerrådet. Mot detta står ett väldigt enat parlament som har en helt annan utgångspunkt.
    Vi vet faktiskt inte vad det slutliga förslaget innebär.
    Vad gäller den svenska regeringens hållning så måste vi börja med att hålla våra två statsbärande partier ansvariga. Genom deras stöd så finns en majoritet i riksdagen. Men om M skulle gå utanför regeringen med S i en så pass kritiserad fråga, väntar garanterat en regeringskris.
    Så justitieminister Strömmer och M ger då en orimligt kort tidsram för ärendet (man visste ju inte ens att den skulle avhandlas), lyckas förvirra ett par partier som på sina egna sätt klantar till det(MP och V), och piskar in L och KD i ledet. Vilket går förhållandevis lätt då det faktiskt finns en del som stödjer förslaget även här. Allt som utgår från barns rättigheter är prioriterade frågor. Lovvärt, men tyvärr får det stora konsekvenser.

    Sen kommer vi till diskrepansen mellan hur man röstat i Europaparlamentet resp riksdagen.
    Många glömmer att europaparlamentet inte är en spegel av Sveriges riksdag och regering. De ledamöter som sitter där utgår från partiprogram och eget omdöme. Partipiskan träffar inte lika hårt i Bryssel. Så att man går till EU val på att rösta nej i frågan är varken oväntat eller osant. Även om det såklart är mycket svårförklarat inför väljarna hur man som parti kan svänga så fort från en dag till en annan. Då måste man komma ihåg att en regering inte är synonymt med det egna partiets program alla gånger.

    Med allt ovan sagt, så hoppas jag att motståendet fortsätter, men att det också finns ett visst hopp. Det är tveksamt om Belgien hinner lägga fram ett nytt förslag innan Ungern tar över ordförandeskapet. Mycket av vad vi ser är politik på hög nivå, och Sverige är egentligen bara en liten del av detta. Men frågan är stor i resten av Europa också, och jag tror att när gemene man och kvinna inser vad ”client side scanning” innebär, så får vi nog se ett ökat tryck på våra politiker. Apple försökte med samma sak i USA nyligen, och det fick stort motstånd. Det gäller att vi visar på samma missnöje även här.

  15. Doctor_Fatass on

    Ni röstade på detta, dock. Så ja, ni har bara er själva att beskylla. Har vi lärt oss något av detta? Förmodligen inte med tanke på att folk fortsätter rösta på partier som vill ha mer regleringar och övervakning.

  16. dailywanker69 on

    Staten måste störtas det finns ingen annan väg!

    Staten och kapitalet måste krossas!

  17. ToughReplacement7941 on

    Vi får skicka våra trafficking meddelanden förkrypterade 

  18. Prize-Pineapple-5067 on

    Ylva Johansson är en sån jävla pajas. Kommer aldrig glömma hennes medverkande i podden Ledarredaktionen.

    Andreas Eriksson: “Om du vill vara visselblåsare på EU-kommissionen och vill höra av dig till SvD under källskydd, kommer du och jag kunna ha krypterad kontakt som myndigheter inte kommer kunna läsa i framtiden? Även med det här förslaget.”

    Ylva: “Ja, men det är ju självklart.”

    Andreas Eriksson: “Men om det är så, kommer inte alla pedofiler använda samma krypterade kontakt, och vad är i så fall vunnet?”

    Ylva: “Nämen grejen e ähm ee öööö ehm äöuee ehm öööööehm …. sexuella övergrepp på barn … öehm och bilder på det är alltid kriminellt.”

    Det värsta är inte att hon är inkompetent utav bara fan, utan att hon är så satans självsäker.

  19. helloLeoDiCaprio on

    Med hur enkelt WASM kan köra en app inklusive server så kommer det bara vara en tidsfråga innan någon gör en disposable app open source som bara lever medans ditt samtal äger rum. Om båda parter har ett lösenord/krypterinsnyckel så är det svårt att lyssna in.

    Man kan göra det med Jitsi redan, men det är rätt komplicerat att sätta upp. Med WASM är det bara att besöke en webbsida/öppna en fil i din browser.

    Vipps så har det gjort det mycket enklare och säkrare att distribuera CSAM.

    Idioter.

  20. avarageEUv6engine on

    Om en person har den minsta biten av intelligens och lite kritiskt tänkande så bör de se att Chat Control aldrig handlade om säkerhet eller att hjälpa människor. Utan det är står i namnet ~~Chat~~ Control.

    Om en person inte inser detta så bör de ta sig själva ut ur genpoolen och aldrig reproducera.

Leave A Reply