Segna le mie parole. Entro due anni saranno sottoposti a ricostruzione. Entro tre anni dichiareranno fallimento. La Coop lo fa [brakförlust år in och år ut](https://www.dn.se/ekonomi/coops-kris-tilltar-nu-ar-det-upp-till-varje-forening/). Non è possibile per loro portare avanti l’attività. Un dettaglio interessante nel contesto è che hanno iniziato come una cooperativa puramente senza scopo di lucro. Tuttavia, è costoso e ora, come ho detto, è pronto per la bancarotta.

https://old.reddit.com/r/sweden/comments/1dn84sn/coop_kommer_ansöka_om_konkurs_inom_3_år/

di MrOaiki

15 Comments

  1. patricksand on

    >En spännande detalj i sammanhanget är att de började som ett renodlat kooperativ som inte skulle vara vinstdrivande. Ändå är det dyrt och nu, som sagt, konkursfärdigt.

    Motsatsen till att gå med vinst är ju att gå med förlust, så inte jätteförvånande att ett företag som inte är vinstdrivande går med förlust.

  2. zkareface on

    Tragiskt, ICA kommer då få nära monopol och öka matpriserna ännu mer.

  3. Jag känner verkligen ingen som handlar på den affären som är billigast. Antingen går de till den butiken som är närmast, eller till en närliggande stor-butik.

    Finns det båda som är av samma storlek går de flesta på att det är coolt att handla på ica och töntigt att handla på coop, varav äldre människor, särskilt från arbetarbakgrunder ofta handlar på coop.

    Vet ej om det är Icas reklamfilmer som ligger bakom deras image, färgerna i butiken eller vad det är.

  4. Min närmaste småbutik är Coop, det finns en liten ICA i närheten också och den är dyrare och sämre. Går alltid till Coop.

    Däremot om jag åker och storhandlar skulle jag aldrig få för mig att åka till Coop av någon anledning, så det blir alltid Maxi 🤔

    Borde börja storhandla på Coop kanske

  5. Rageniry on

    Jag har ett Ica Maxi och ett Coop Forum som ligger lika nära ungefär. Den största skillnaden enligt min erfarenhet är att Coops handscannersystem är helt värdelöst. På Ica har de typ 5 st “inloggningsstationer” med en ganska liten mängd scanners per station, och stationerna fungerar mycket smidigt. Man går till en ledig station, drar kortet en gång och ser direkt vilket handtag som lyser upp så är man igång.

    På Coop har de två enorma väggar med hur många scanners som helst per inloggningsstation, och alltså bara två inloggningsstationer. Dessutom krånglar ofta inscanningsstationerna. Jag handlar nästan bara under lågaktiva tider på dygnet, trots detta är det ofta kö till handscannrarna eftersom bara två personer i taget kan dra sitt kort, och de behöver alltid flera försök, sen får de backa bak från den här massiva väggen och försöka lokalisera vilken scanner som lyste upp som ofta tar ett par sekunder till.

    Jag får totalt krupp på detta och bara det här gör att jag aldrig sätter min fot på Coop.

    Vet inte vad jag ville säga mer än att jag ville prata av mig om detta.

  6. De bygger en [jättelik varuterminal i svealand](https://pressrum.coop.se/coops-nya-varuterminal-ar-arets-logistiketablering/). Bidrar säkert till kostnadssidan just nu eftersom den inte verkar vara i full drift ännu, åtm inte fullt inkörd.

    Vore extremt dåligt för konkurrensen om Coop gick under, speciellt om inte Lidl skulle kunna göra storskaliga övertaganden, på tal om [företag som gör förlust](https://www.di.se/nyheter/lagprisjatten-gor-enorma-forluster-trots-extrem-tillvaxt/).

  7. WhiteLama on

    Hoppas inte det, jag försöker ju samla poäng så jag kan köpa ut den lokala butiken!

  8. Kimster_00 on

    Jag tycker inte om att handla på Coop. Mitt närmaste Coop är väldigt dåliga på att ha koll på datumen på varorna. Så om man handlar där så måste man vara extra noga med att kolla datumet på varorna man köper så att man inte köper gammal mat. Hade jag bott närmare jobbet (Willys) så hade jag bara handlat på Willys. Vill dock inte köra 20-25 minuter varje gång jag måste handla

  9. kl0nkarn on

    Coop är “stuck in the middle”. De är inte billigast, har inte högst kvalitet och har inte någon alls flexibilitet för kunderna. Helt enkelt är de inte grymma på något.

    Närmast mig finns en Coop som är billigare än Ica (för att Ica är svindyrt, och jag må påstå att endast naiva personer handlar där), så jag handlar alltid på Coop. Men om vi hade en Lidl eller Hemköp skulle jag gå dit alla dagar i veckan.

  10. Overall-Channel9782 on

    Nej, ni skojar med mig, Coop är min favorit butik

  11. No-Fee437 on

    Äntligen, världens mest deprimerande butik som nånsin finns.

  12. Andedrift on

    Coop som är nära mig är dubbelt så dyr som ICAn nära mig. De förtjänar att brinna och försvinna

  13. Badger-Open on

    Ni får skilja på faktiska Coop och franchisetagare som säljer under Coop-flagg

Leave A Reply