I partiti Tidö vogliono abolire lo sconto di pena per le persone tra i 18 e i 20 anni

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/tidopartierna-vill-avskaffa-straffrabatten-for-personer-mellan-18-och-20-ar

di Spumbibjorn

9 Comments

  1. Spumbibjorn on

    Varför har vi ens en straffrabatt? Kan man få lite diskussion kring det hela?

  2. MingWree on

    Väck med skiten helt och hållet, är man straffmyndig så är man. Har man då beslutat sig för att bryta mot lagen, så får man banne mig ta konsekvenserna av det också. Detta “saft och bulle”-tänket måste bort nu, det har förstört så mycket för vårat land.

  3. ICA_Basic_Vodka on

    Tidöpartierna: Avskaffar straffrabatten för personer mellan 18 och 20 år

    Alla som röstade på Tidöpartierna: Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!

  4. No_View5695 on

    Ett av problemen med straffrabatt är att vi får rösta, göra lumpen, teoretiskt döda i strid, ta körkort och göra en himla massa saker men vi får inte köpa alkohol och definitivt inte ta fullt ansvar för våra handlingar och vi begår brott som har mindre straffvärde än ett år.

    Jag förstår att samhället inte är någon perfekt organism där man kan säga ”här, vid 18,37 år är en person vuxen”, vad nu det innebär, men jag har alltid tänkt att kan du rösta bör du räknas som vuxen och därmed också straffas som en.

  5. macbanan on

    Äntligen! Viktigast är att straffrabatten minskar för de mellan 15-18. Tröskeleffekten har varit extrem med 100% straff för 18-åringar och sen direkt minskat straff med 66% om man är 17. De berodde på att de helt avskaffade övre delen av trappan från 18-21 men behöll nedre delen som den var.

  6. MrMacke_ on

    Absolut, men det är väl redan överfullt i våra fängelser?

  7. Kommer inte spela någon roll. Folk begår inte brott för att straffen är låga, de begår brott för att de tror de inte kommer åka fast.

Leave A Reply