Ciao! In piedi con 15 litri di fragole le ho ottenute a un prezzo speciale. Stavo pensando di lavarli così durano più a lungo in frigo e ho visto che l’aceto è buono. Basta avere a casa una lattina di aceto a tema automobilistico con scritto che non deve essere usato per il cibo ma per la pulizia, ha importanza??? Oppure è lo stesso? Cordiali saluti

https://i.redd.it/0of0n7i2kv8d1.jpeg

di degn1

9 Comments

  1. RiiluTheLizardKing on

    Det är inte samma, ättikan som du köper på biltema kan ha en massa föroreningar, den du köper i matvarubutik är renare.

    Har dock aldrig hört talas om att skölja jordgubbar i ättika, låter inte gott.

  2. fghtghergsertgh on

    Om det står att den inte ska användas till mat så ska den inte användas till mat.

  3. Possibly-Functional on

    Den är inte reglerad för konsumtion. Det betyder flera olika saker. En av dem är att den tillåts innehålla föroreningar i nivåer som inte är säkra att konsumera. Det kan också vara att den är gjord på råvaror som man inte får tillverka livsmedel utav, som fossil olja. Den kontrolleras inte heller av livsmedelsverket.

    TL;DR Ja, det skiljer sig. Rekommenderar att inte äta saker som inte är avsedda att ätas.

  4. Är det inte bättre att frysa en del om du inte vill äta/använda dem direkt? De kommer ju ändå inte smaka som nyplockade efter en dag eller flera i kylskåpet.

    Är det söta solmogna jordgubbar så är de så goda att äta frusna. Och vill man inte det så är det behändigt att ha i frysen för att göra gröt/kräm, sorbet, smoothies, tårtfyllning, sylt, turboglass osv.

    Vill du att de ska hålla sig länge är nog uttorkning det större problemet. Löses genom att förvara dem i en lufttät burk, t.ex. glasburk som [här](https://www.instagram.com/tv/CKWl7a6llSb/?igsh=MXdlaTU0ZmR3YXU1bA==). Plocka bort dåliga bär först. Ofta är problemet att det ligger en kantstött jordgubbe i botten som redan börjat mögla när man fått bären, men den syns inte förrän möglet spridit sig.

  5. quantum-shark on

    Rätta mig om jag gar fel, men är det inte en myt att frukt håller längre om den tvättas i ättika.

  6. CakePhool on

    Skillnad på ättika, det finns tvätt- ättika, den är inte till för att äta, sedan finns mat ättika och inläggning ättika och dessa får användas till mat.

    Om du vill bevara dem så kan du frysa dem eller bevara dem i socker.

  7. Phony_fly on

    Ja det är skillnad på ättika och ättika, men använd ättika från matvaruaffären som är godkänd som livsmedel om du ska ha de på jordgubbarna. Men de kommer inte att hålla så jättelänge, max 1-2 veckor eftersom de är en färskvara.

    Försök att frysa in ett gäng jordgubbar som du kan göra t.ex kräm, sylt, paj och smoothies på senare. Torka jordgubbarna som du kan ha till frukostflingorna eller ha som snacks. Eller koka egen sylt, saft eller marmelad.

    Bjud även vänner och kollegor på jordgubbarna som du inte kommer att hinna äta upp själv

Leave A Reply