Numero di persone in coda da un determinato anno al Bostadsförmedling di Stoccolma

https://i.redd.it/9tkckzcwrv8d1.png

di Particular-Spirit207

6 Comments

  1. Particular-Spirit207 on

    1997 blev det möjligt för icke-stockholmare att ställa sig i kö och bostäder började förmedlas bara efter kötid istället för behov.

    2005 blev det möjligt att anmäla sig till kön online.

  2. No_View5695 on

    Jag har en släkting med kötid sen 1988 eller 1987. Ställde sig i kö runt studenten. Har dock aldrig utnyttjat den men skämtar ibland om att det blir bra på ålderns höst.

  3. PhDoge1337 on

    Intressant graf. Två observationser

    1. Åren 2005 och 2006 sticker verkligen ut. Möjligheten för icke-stockholmare att anmäla sig verkar ha haft en stor effekt. Det är egentligen ganska logiskt. De som söker bostad i Stockholm är väl ofta personer som…ja…inte bor i Stockholm.
    2. Vääääldigt många har en kötid på över ett decennium. Det tyder på att kötiden är mycket viktig i allokeringen av bostäder. Är detta verkligen ett optimal system? Varför vill vi att folk som stått länge i kön ska vara priviligerade och få bra och billigt boende?

  4. GoranLind on

    Ska tas med en nypa salt. Alla söker inte bostad, jag står i kö för att kunna få en ny bostad om något händer och söker inte aktivt. Står också i kö i andra städer för samma orsak.

    Till de yngre som oroar sig – sök bostäder ändå. De flesta som syns i statistiken söker inte aktivt, det är bara så att vår bostadspolitik är fucked upp i det här landet och vi “måste” stå i kö, mest för *kötiden* – inte för att *faktiskt söka bostad*.

Leave A Reply