La corrispondente statunitense Malin Ekman si è dimessa dallo Svenska Dagbladet per protesta

https://www.svt.se/kultur/malin-ekman-sager-upp-sig-fran-svenska-dagbladet-i-protest

di pitepaltarn

8 Comments

  1. ChaoticEvilRaccoon on

    lustigt att varje gång någon säger upp sig för att dom känner sig motarbetade av ledningen så känner ledningen inte igen sig i problemet

  2. pitepaltarn on

    Jag hoppas att Biden vinner presidentvalet så att Ukraina även i fortsättningen får stöd från USA.

    Med detta sagt: USA-rapporteringen här i Sverige är otroligt usel och vinklad. Dessutom totalt utan mening – det är inte rapporteringen här som avgör hur amrisarna röstar.

    Grundorsaken till allt detta är väl dock som vanligen att journalisterna *typiskt* är mellanmjölk. Ekman är ett exempel på starkmjölk. Min teori: De som hade kunnat vara smarta och samhällsviktiga journalister jobbar nu typiskt inom PR och till viss del marknadsföring för t.ex. techbolag för 2-10 gånger högre lön. Jag har observerat den här utvecklingen ganska länge nu och det är deprimerande att se.

  3. ICA_Basic_Vodka on

    Från Malins [avskedsbrev](https://stockholmreport.substack.com/p/avskedsbrev?trk=feed_main-feed-card_feed-article-content):

    *”Poängen är att etablerade nyhetsföretag skapat en ny kultur. Det är en kultur där ändamålet helgar medlen, där nyans inte tolereras och där journalistiska ideal övergivits.” (..) “I en sådan miljö är det inte de modiga publicisterna utan de försiktiga generalerna som premieras.”*

    Låter som att SvD håller på att bli som Reddit – allt trängre i åsiktskorridoren. Synd för debatten. Men skillnaden är att här behöver vi inga redaktionschefer, det arbetet hanterar vi helt själva.

  4. Berätta att du är skyldig utan att berätta att du är skyldig.

    “Jag känner inte igen den bilden hon ger av SvD” 

    Nej det kan jag förstå, likt en narcissist så är bilden ni projicerar av er inte samma som verkligheten. 

    Eftersom du inte dementerade något av det hon sagt så utgår jag från att det bara är toppen av is berget och din media träning håller dig utanför räckvidden av lagens långa arm. 

  5. supa_warria_u on

    >Malin Ekman skriver att hon suttit i möte med ledningen och fått förklarat för sig att ”om någon skulle räkna mina artiklar och komma fram till att fler är kritiska mot Demokraterna än Republikanerna, så skulle SvD ha svårt att backa upp mig publikt”.

    tillhör det en utrikeskorres arbetsuppgifter att skriva “kritiska texter” om diverse politiska partier? jag trodde de skulle vara opartiska.

  6. Om man läser hennes öppna brev så ser det ut som att hon fallit för flera MAGA-konspirationsteorier.

    Om hennes artiklar på allvar handlat om att domstolar används som vapen mot Trump, om att myndigheter inte vill veta vilka som tar sig över den södra gränsen, och om det kulturella förfallet i städer som styrs av specifikt demokrater, så har hon liksom druckit deras cool aid.

    Bara för att hon är svensk så betyder det inte att hon är immun mot alla deras konspirationsteorier.

    Sen fick hon inte sparken, utan fick bara påpekat att hennes texter kanske inte är lika objektiva som de brukade vara.

  7. smaragdskyar on

    Hon verkar ju ha druckit för mycket kool-aid. Till och med i avskedsbrevet hävdar hon ju att det inte finns belägg för kopplingar mellan Trumpkampanjen och Ryssland? Jo tjena.

  8. Man får vara skön i skallen om man tror att en nyanserad bevakning skulle kunna leda till fler kritiska artiklar om Demokraterna än om Republikanerna.

Leave A Reply