Nella mia zona ci sono un paio di gabbiani con i pulcini. Il maschio si è rotto una gamba, la gamba penzola e l’altra sporge. Allo stesso tempo, sembra che sia presente una necrosi nella gamba ferita. Ha un cerchio nero intorno agli occhi che la femmina non ha, immagino sia perché non va bene. Di solito a volte vola in tondo e piange. La domanda è: dovresti provare ad aiutarlo? Sono passati circa 4-5 giorni da quando si è danneggiato. Sembra che abbia imparato a camminare su una gamba sola e continui a volare in giro. Poi il problema è che, visto che sta ancora volando, sarà difficile catturarlo. Apprezzo i suggerimenti! https://i.imgur.com/VI5nW5p.png

https://old.reddit.com/r/sweden/comments/1dv41db/skadad_fiskmås_vad_göra/

di GoldDay5008

18 Comments

  1. Captain_Silleye on

    Circle of life. Den blir nog föda till ett annat djur om ingen agerar. Honan och ungarna verkade ju må bra? Smådjur som inte är utrotningshotade har lågt prioriteringsvärde. Men som den andra kommentaren yttrade, du kan testa kontakta viltakuten. Är fågeln väldigt skadad och har ont då kan man göra den en tjänst genom att avliva den. Men ring först viltakuten, då det är nog svårt för dig att avgöra vad som bör göras. Men att den kan flyga är ju väldigt positivt iaf.

  2. NeuroTypisk on

    Du har vunnit. En mindre är ungefär en piss i havet. Men du har sett att dom kan dö, så det är ju styrka till oss som konstant störs av dom klockan 4 på morgonen

  3. Många måsar och trutar som blir av med ett ben men överlever utan problem ändå.
    Inget att göra, finns nog ingen viltvårdare som tar sig ut för att hjälpa en fiskmås.
    Antingen så dör den eller så lever den vidare.

  4. Döda horfågeln, sen letar du upp hela måsens familj och dödar dem också

  5. Bald_in_game on

    hur många hundratals djur har dött för att skapa maten du har ätit under ditt liv? varför tror du att du blir förlåten bara för att du har övertygat dig själv för att bry dig om en fiskmås?

  6. Madgibbynator on

    Tror inte de finns någon org som tar hand om skadade fiskmåsar. Hittade en påkörd som var skadad och ringde till alla möjliga organisationer och myndigheter och ingen som tog hand om honom.

  7. enfiskmaws on

    Lite väl många negativa kommentarer riktat mot den bästa fågeln måste jag säga.

  8. ejikdjakkjamajen on

    Ta hem den, träna den att attackbomba dina fiender med måsbajs efter att du proppat den full med surströmming. Så kan du sätta fast en protes på det döda benet med en inbyggd GoPro.

  9. viktorsvedin on

    Ryck av det andra benet, det är tyvärr det enda som hjälper fiskmåsen att lära sig rulla.

Leave A Reply