La Corte d’Appello stabilisce l’ergastolo per un 20enne

https://www.svd.se/a/W0RKJr/hovratten-faststaller-livstid-for-20-aring

di Naturglas

2 Comments

  1. Naturglas on

    En 20-årig man döms till livstids fängelse för mordet på gängtoppen Ismail Abdos mamma. Hans medbrottsling, en 16-årig pojke, får fyra års sluten ungdomsvård. Hovrätten fastställer därmed tingsrättens dom.

    Dådet, som inträffade i Uppsala den 6 september 2022, blev starten på en blodig våldsvåg som till stor del berodde på en intern splittring inom Foxtrotnätverket.

    Mamman, en 58-årig kvinna, sköts till döds i sitt hem. De två morddömda personerna – som vid tillfället var 19 och 15 år – greps på ett lägenhetshotell i Uppsala dagen efter skjutningen.

    Ismail Abdo hade före mordet hamnat i konflikt med Foxtrotledaren Rawa Majid, som han tidigare varit allierad med.

    Tingsrätten dömde i början av april 20-åringen och 16-åringen till livstids fängelse respektive fyra års sluten ungdomsvård. Den 20-åriga mannen ska också utvisas. Nu fastställs domen i Svea hovrätt.

    Ytterligare tre personer, en 30-årig man, en 23-årig kvinna och en 22-årig man, döms för inblandning. Rätten skriver i ett pressmeddelande att mordet har föregåtts av särskild planering och att brottet har varit en del i en intern konflikt inom gängmiljön.

    – Hovrätten har kommit fram till att det i det här fallet finns flera mycket försvårande omständigheter. Mordet på den 58-åriga kvinnan har präglats av stor hänsynslöshet och utförts av personer inom den kriminella gängmiljön, säger hovrättsrådet Henrik Matz i ett uttalande.

    Ola Palmström

Leave A Reply