Sedicenni condannati per complotti omicidi a Norrköping e Öland

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/16-aringar-doms-for-mordplaner-i-norrkoping-och-pa-oland

di Naturglas

2 Comments

  1. Naturglas on

    16-åringar döms för mordplaner i Norrköping och på Öland

    En 16-åring från Kalmar som fick i uppdrag att mörda två personer, en 25-åring på Öland och en 26-årig Norrköpingsbo, döms nu av Norrköpings tingsrätt till ungdomsövervakning i tio månader.

    Den 26-årige man som var måltavlan i Norrköping skulle enligt åtalet skjutas ihjäl av 16-åringen med en automatkarbin inne på Mirum Galleria i stadsdelen Hageby den 6 januari. Måltavlan sköts senare av en annan man.

    Bakom mordplanerna stod en annan 16-åring, från Malmö, som döms till sluten ungdomsvård i ett år och tre månader, för två fall av stämpling till mord och anstiftan till grovt vapenbrott.

    Mordplaner på Öland

    Mordplanerna som var riktade mot 25-åringen på Öland avslöjades i samband med att 16-åringen greps i Norrköping.

    För det brottet döms vid sidan om 16-åringen ytterligare två personer för stämpling till mord bägge från Kalmar.
    Chattar som bevis

    I målet har det funnits en omfattande bevisning. Det handlar både om fysiska bevis men också filmer och en stor mängd chattar från de inblandades telefoner.

    I målet döms också en 25-årig kvinna från Norrköping för bland annat förberedelse till mord, grovt vapenbrott, involverande av underårig i brottslighet till fängelse i 5 år och 6 månader.

  2. Jag är verkligen ingen hårdare tag-snubbe men straffen för dessa 16-åringar är löjeväckande låga tyvärr. Är det någon som tror att de är rehabiliterade om ett år?

Leave A Reply