Il Ministero delle Finanze sta valutando una nuova tassa sulle transazioni senza contanti, seguendo l’esempio dell’Ungheria, che potrebbe far parte di un pacchetto di consolidamento da 1,4 miliardi per ridurre il deficit di bilancio. Dovrebbero essere tassati anche i trasferimenti regolari da un conto all’altro, l’invio di buste paga, il pagamento di fatture, i pagamenti con carta e i prelievi bancomat.

https://e.dennikn.sk/4102900/dostavate-vyplatu-na-ucet-a-vyberate-z-bankomatu-koalicia-zvazuje-ze-stat-si-z-toho-zoberie-dan/

Navrh novej dane: Dan z bezhotovostnych prevodov
byu/matus_ko inSlovakia



di matus_ko

29 Comments

  1. mato3232 on

    Co to kurva? A to by platilo pre kazdeho bezneho cloveka ci co?

  2. ElectricalAsistole on

    Tu je sa hodne sa opytat, ci mozete zamestnavatela ziadat vyplatu na ruku, resp. ci si stat udrbe este aj ked vam budu posielat plat… Cudoval som sa ludom co platia seky namiesto inkasa cez internet, ale asi spejeme spat k “papieru”.

    ChatGPT, mi k HU napisal, ze “Finanszírozási Tranzakciók Adója” je 0,3% max 15€ – hotova amerika 🙂

  3. Muffinkoo on

    Pri voličov aktuálnej vlády to bude daň z ich vlastného kokotizmu. A pre nás ostatných v podstate tiež.

  4. Low_Ostrich2184 on

    Tak to si môžete posielať výplatu rovno na paypal

  5. LovelehInnit on

    Supermarkety zo samoplatiacimi pokladňami ich budú musieť preštelovať tak, aby sa na všetkých dalo platiť v hotovosti.

  6. 23trilobite on

    A ako by do toho zapadali zahranicne ucty?

    Budu zdranovat aj prevod zo zahranicia na SK, alebo iba pohyby z SK uctov?

    Popr. vyber hotovosti zo zahranicneho uctu?

  7. UrielSVK on

    a + planuju zmeny v pausalnych vydavkoch. asi na case zacat vazne studovat ako je to so zivnostou/sro v cechach. 

  8. el_kapro on

    To som zvedavý do kedy si tento jebnutý národ nechá od tej skurvenej mafie srať na hlavu.

    Ak po tomto nebudú masívne protesty a štrajky, tak tento štát môže rovno zaniknúť a nech si to tu rozdelia susedné štáty. Takto proste nemá zmysel pokračovať.

  9. jaksevede on

    To si dělají prdel ne? Všechny tyto věci jsou již zdaněny a ještě je chtějí zdanit když to přijde na účet, nebo při platbách na kterých už většinou daň je…

  10. TaleJolly on

    Zvysenie odvodov do ZP, zvysenie poplatkov v statnej sprave, dan z cukru a teraz toto. A to nepresiel ani rok. To je ta socialna demokracia. Namiesto vyberania dani od korporatov vyzmykat co najviac od beznych ludi.

  11. EggplantOne9703 on

    co keby rovno zamestnavatel posielal peniaze statu? Usetrime si nervy /s

  12. Ja už nemám slov. A od počtu krokov ktoré s peniazmi v peňaženke spravím by nechceli nejaké percento?

  13. Doba kesu incoming. Kto kupoval nehnutelnost v madarsku vie ze tam sa plati taskami plnych hotovosti a nie prevodmi.

  14. ZahryDarko on

    To akoze, ked si teraz poslem z jedneho uctu peniaze na iny v druhej banke, budem z toho platit dan? Ved to je idiotske.

  15. MD-trading-NQ on

    Bezny Slovak keď vidi toto: aha, zaplati to banka, ved to je super, aj tak na nas len zarabaju.

    Bezny Slovak ked banka zvysi poplatky za sluzby, lebo to nezaplati banka ale on: Kurvy, len nas zdieraju! Vsetko je to vina banky!

    Bezny Slovak voli Fica, lebo hovori o tom, ze viac zdani banky.

    Bezny Slovak plati vyssie poplatky, lebo banke zdvihli dane…

    Bezny Slovak je kokot.

  16. rraptor1985 on

    Už málo platíme daní dpc. By som im zdanil tie ich sprosté výmysly. 3 mesačná výplata ako trest za každú sprostosť, s ktorou prídu.

  17. HideKinli on

    My už začíname tak opakovať po maďarsku že ani nechápem prečo už nie sme jeho súčastou…

  18. HideKinli on

    Keby takuto kokotinu matovič za jeho vlády povedal len zo srandy, tak už by Fico robil protesty pred palácom.

  19. mateusss46 on

    Jebe tym skurvencom Smerakom do cista. Ludia to uz ozaj sa nam do ustvmozu vysrat a my im podakujme. Uz nevedia kde maju kradnut. Toto ked zavedu okamzite do ulic. Sak to je v Pici toto uz.

  20. AlcaMan2 on

    Ešte že mám českú banku a českého zamesnávatela 🙂 . Ale nečudujem sa že sa táto vláda inšpiruje Madarskom , Fico a jeho kumpáni chcú prevzať vela vecí z Madarska aby mali neobmedzenú moc.

  21. zonydzga on

    Oni su uz ale nacisto mechom udreti??? Slovak je tvoj vynaliezavy a pride na sposob ako to obist. 1. Ludia budu ziadat zamestnavatelov o vyplatu v hotovosti. A amestnavatel im musi vyhoviet… budu vkladat na ucty v Rakusku… ked uz tam budu, tak si rovno aj nakupia. Bude sa pouzivat viac hotovost = viac podvodov, kradezi, vlamaciek. 2. Cast ludi to tak naserie, ze emigruju. Hadajte ktoru cast. Tu vzdelanejsiu a inteligentnejsiu. A hadajte co? Su to presne ti ludia, ktori zarabaju viac a vytvaraju viac. Ja neviem co si od toho slubuju…ale nech sa na to pozeram z akehokolvek uhla, tak na tom stratia obrovske mnozstvo penazi.

  22. ContactNaive535 on

    Dufam, ze ministerstvo kokotizmu pocita aj s tym, ze zacne byt vyhodnejsie sa z tejto prdele odstahovat ako sponzorovat smerakov

  23. MaximumMethod6635 on

    Ekonomika je v srackach, takze Fico banda ide vyberat vypalne od beznych ludi. Uz nas obral o buduce dochodky ked znizil odvod do druheho piliera (znova). Teraz si ukradne z kazdej transakcie “vsimne” po vzore Madarska. Uz sa tesim ako sa volici tejto zkurvenej bandy zacnu vykrucat pri obhajobe tejto jasnej okradacky. Pre nas co by tu radi zili a tvorili hodnoty je to dalsi kopanec a signal, ze stat nas ma hlboko v pici.

  24. oryxmakesplay on

    Makes sense, ľudia prestanú platiť kartou a nosiť hotovosť.. A ľudia začnú kradnúť lebo ved do 700 000€ je to len prečin.. Podľa mňa sú v koalícii zlatí, chcú aby každý mohol byť ako tí dvaja, čo okradli pána o 83t€

  25. ja by som navrhol zdaniť dôchodky, zo dňa na deň je dôchodcov viac a dôchodok rastie viac než mzdy, je na čase aby dôchodcovia pomohli dobudovať tento štát

Leave A Reply