Il governo interrompe gli aiuti all’Iraq

https://www.vk.se/2024-07-18/regeringen-stoppar-bistand-till-irak-688cd

di KorvMedBros

22 Comments

  1. klapa-snel-katt on

    Räcker väl med att vi betalar försörjningsstöd till deras ministrar 🙂

  2. Var i Palestina för cirka ett årtionde sen, på västbanken. Åkte runt med supertrevlig palestinsk taxichaffis halva dan. Han visade allt möjligt intressant. En sak han visade var en skylt där det stod ungefär “Detta sjukhus är sponsrat av Sverige” (minns inte om det stod SIDA osv). Denna skylt var uppsatt på sidan av en väg ute i ingenstans, var bara öken bakom. Taxichaffisen visade detta för att påpeka korruptionen som finns, sjukhuset hade inte byggts och politikerna (Fatah) hade tagit pengarna själva. Sen är jag säker på att viss hjälp absolut når befolkningen. Men det är så himla mycket korruption att mycket inte gör det också.

  3. MistakeGlittering581 on

    Känns så gött när man åter påminns att vi ger bort våra pengar till bls när jag får hjälpa min mor att dryga ut hennes pension

  4. Tardigradebearman on

    De allra flesta bistånd följs inte upp så oftast går pengarna till ledarna i valfritt utvecklingsland. En ny Ferrari, sponsra Arsenal eller USA college för någon av sina 27 bortskämda ungar är vad mycket av pengarna går till. Det är tufft att betala skatt kamrater!

  5. Intelligent-Bid-6052 on

    Ett bistånd vi aldrig borde ha skickat från början.

  6. IllRepresentative167 on

    Bra att dom vill dra ned på antalet länder som får bistånd till länder där vi faktiskt är på plats. Har ingenting emot bistånd så länge man vet att pengarna faktiskt gör nytta, och det betyder att svenskar måste vara på plats och inspektera att det går rätt till. Ett steg i rätt riktning.

    Remindme! 1 year

  7. MysticBlue1 on

    Bra men också självklart. Verkligen inte en dag för tidigt.
    Det får vara nog nu med biståndet till skitländer

  8. WhisperingHammer on

    Det finns inte supermånga RIMLIGA skäl att enstaka länder skall ge stora procent till enstaka mottagarländer.

  9. SnooDonkeys4853 on

    Fan på tiden, Irak kan väl ge oss bistånd istället.

  10. obimankanubbi on

    Fan ska andra länder med mina pengar till? Konceptet är så jävla urbota korkat från början till slut. Fan va bra att det tas tag i.

  11. Santa9x19 on

    Bra! Inte en dag för tidigt.
    Nuvarande regeringen levererar igen.
    Finns mycket kvar att dra in men det här är en bra början, och i mina ögon självklar.
    Så många miljarder som pumpas ut år efter år till länder som inte borde ha en krona.
    Det finns många stora hål att lägga pengar på här hemma i Sverige istället för att finansiera terror, förtryck och annan skit.

  12. YAKeyboardWarrior on

    Jag var i Uganda på studiebesök på en ”vårdcentral”, dvs några hus, som byggts för biståndspengar. Jättefint, när det byggdes för 3 år sedan. Nu flagnade färgen och det stod och förföll eftersom det aldrig funnits personal att fylla husen med.

  13. ResidentSudden8858 on

    Avsluta allt bistånd till alla länder och organisationer.

  14. Brief-State-9883 on

    Begriper inte hur vi kan stödja länder som dels, inte vill oss väl eller respekterar våran yttrandefrihet, och där pengarna sällan går till något annat än korruption. Piss i sanden.

Leave A Reply