11 Comments

  1. LovelehInnit on

    “This means it has about 47 years of oil left”

    Takéto predpovede existujú odkedy sa ropa začala priemyselne využívať. Zatiaľ sa žiadna nenaplnila, lebo vždy keď cena stúpne, začnú sa hľadať nové ropné polia. Raz sa ropa minie, ale určite to nebude o 47 rokov.  

  2. diskominko on

    Drahé a zatiaľ nepraktické. Prečo by som kupoval niečo, ak na trhu je stále lepšia alternatíva a je dokonca ešte aj lacnejšia?

  3. Všetky predpovede na vyčerpanie ropy sú minimum ropy čo máme na zemi. Prakticky “confirmed”. Tieto predpovede tu boli už 1920s rokoch, takže pravdepodobne ropa nedojde ďalších sto rokov.

    To je ako keby si sa pýtal kedy dojde želežo, alebo hliník. Raz určite. Teraz niekedy? Čosi.

  4. wolfhound_doge on

    niektori su zmagoreni propagandou platenou producentmi ropnych vyrobkov.

    niektori su zmagoreni propagandou platenou vyrobcami aut, ktori chcu co najviac zmykat a neminat peniaze na zmenu vyroby.

    niektori si myslia, ze litium alebo ine alkalicke kovy pouzivane na vyrobu baterii su len ropa 2.0 -neobnovitelne, tazba nici prirodu, presunie ohniska konfliktu z ropnych krajin do litiovych. (s nimi sa zhodujem aj ja)

    niektori si myslia, ze moznosti/limity EV a ich cena sa zmenia zo dna na den. a preto ich podpora a pripadny nakup nema vyznam. paralelu zrejme vidia v tom, ako stryco Henry vyrobil v pondelok Model T, nikto to nechcel, tak v utorok vyplul von Mustanga.

  5. Medard227 on

    Vypustime ludi ktori su chronicke konzervy a auto co nerobi vrum vrum aj ked ich dostane z vodu A do bodu B nieje “auto”.

    1. Eletrina. Palivo co tankujes ma v sebe ulozenu energiu, rovnako ako uhlie, atom, plyn atd… to pohana tvoje vrum vrum. V EU nam jazdia stovky milionov aut, na pomerne energy-rich paliva ako benzin a nafta. Auto na elektrinu ale tu energiu bude brat zo siete. A vacsinou v ten isty moment, ked sa ludia vecer vratia z prace a drbnu auto na nabijacku. Dute lebene co pretlacaju eletrokauta zarovan chceli nicit aj jadrove elektrarne. Pozri sa na nemcov. Tu ti ani solarny panel nepomoze lebo nemozes regulovat ako svieti slnko, potrebujes bud uhlonu/plynovu alebo jadrovu elektraren, aby si mohol pridat vykon ak bude treba. Cena energii proste narastie a to pocita vsetci. Aj tepla voda bude drazsia koli elektromobilom aj ked ty napr ziadny nevlastnis.
    2. Vyroba barerii je svinstvo a trh takmer cely ovlada cina. Auto na spalovaci motor je vpodstate len kus zeleza, eletrokombil ma v sebe hadam celu mendelovu tabulku prvkov. Ked zacne horiet potrebujes hasicske auto aby si ho uhasil.
    3. Baterie maju maly dojazd a to sa zhorsuje ked ti kolisa teplolta, napr v zime ti dojadz moze ist aj o 40% dole. V meste OK na vacsie vzdialenosti neprakticke.
    4. Su drahe v porovnani so spalovakmi. Cina ich vyrobila miliony teraz sa ich nemoze zbavit a dotuje ich predaj.

    Ropa nam raz dojde hej, ale eletromobili maju momentalne prilis vela problem nez aby si sa mohol hned zbavit spalovakov. To ze ti jazdi par % ludi na nich je nieco ine ako keby mali tvorit 90% premavky.

  6. NorthRecognition8737 on

    Aj tu vietor fuka z Ruska. Preco? Co vyvza Rusko okrem dezifnromacii? Ropu.

    Vsimol som si velku korelaciu, ze ked stranka podporuje Rusko vo vojne, bola za Sputnik V, proti COVID opatreniam tak je aj proti 5G a elektromobilom. Takze tento narativ siria hlavne dezinformacne zdroje.

  7. ceeroSVK on

    Ja mam na to v podstate len jeden dovod – chybajuca infrastruktura. Keby som mal dom, kde si viem mrdnut nabijacku tak pohoda a elektromobil uz mozno aj mam, ale mam byt na klasickom sidlisku, kde je problem aj zaparkovat, nie to este dobijat elektromobil. Viem si predstavit ze to tu niekedy bude, ale to nie je otazka rokov, ked tak mozno desatroci.

    No a este jedna vec, ked uz elektromobil, tak Teslu ani nahodou. Hanbil by som sa ako pes jazdit s niecim co je tak okato spojene s tym kretenom Muskom.

  8. HankScorpio67 on

    Elektromobily su buducnost ale som zasadne proti ich vynucovaniu v sucasnosti a najblizsie roky. Ludia co su za presadzovanie elektromobilov asi nikdy nejazdili pravidelne dlhe trasy po Slovensku, ako jazdim ja.

    Pri dialnicnych rychlostiach 150km/h a ked je do toho este zima alebo zhorsene podmienky to ma tak zly dojazd, ze s vacsinou neprejdes ani 250km. A to ani nehovorim o tom, ze malokedy sa podari vyjst so 100% nabitim a ani by si to pre zivotnost baterky nemal robit.

    Pre mna je elektromobil nepouzitelny. Ked ekoaktivisti zariadia 4 dnovy pracovny tyzden, potom by som si mohol dovolit jazdit 100km/h a dobijat :).

    Ak by ale kupujem druhe auto na jazdenie len po meste, hladal by som uz elektro.

  9. Latter-Hyena6736 on

    Pretože elektrické autá (batérie na súčasnom princípe) vôbec nie sú ekologická a už duplom nie udržateľná náhrada. V každom takom aute je 500 aj 700kg bateriek s veľmi obmedzenou životnosťou, vyrobených z vzácneho lítia vyťaženého najčastejšie v povrchových baniach a len mizivé percento z nich sa recykluje. Verejná doprava je budúcnosť, teslou životnému prostrediu škodíš minimálne rovnako tak, ako spaľovacím autom. Je to len hnusné pokrytectvo.

Leave A Reply