Hanif è stato condannato alla deportazione: tutti i giurati appartenevano all’SD

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/hanif-domdes-till-utvisning-alla-namndemannen-tillhorde-sd

di Awdrgyjilpnj

12 Comments

  1. No_View5695 on

    Jag hoppas verkligen att SVT tar upp alla fall där nämndemännen tex är från v och mp och inte dömer till utvisning mot domaren eller i brottsmål där åklagaren yrkat på de. Tvivlar dock på det.

    Det här är det man får om man har ett nämndemannasystem. Jag är emot det men vi måste ju ersätta det med något. Man kan inte bara vara emot det när det rör SD. Då måste man också vara emot när vänstern dömer kapitalister, moderater kommunister etc.

    Men det tar nog inte SVT upp.

  2. simplename4 on

    Känns som det skulle behövas lite mer info om honom för att förstå anledningen till deras beslut. Om han har jobb eller är kriminell känns relevant.

  3. Oavsett vem som blir dömd.

    Har han utfört ett brott och ska dömas? Är svaret ja så har man gjort rätt, är svaret nej så har man gjort fel.

    Detta gäller ju oavsett partitillhörighet. Förstår inte varför folk behöver vara så efterblivna hela tiden och blanda in parti. Fel är fel oavsett avsändare, samma med rätt är rätt.

  4. Brief-State-9883 on

    Fast vänta, om det inte finns några egentliga fel med beslutet, vad är problemet och varför ska det tas om? Om det dessutom suttit centerpartister och tagit beslut mot utvisning så hade det knappast blivit ett ord om saken. Hur många vägar ska det finna för att förhala beslut?

    Nämndemän är politiskt tillsatta, sen kan vi (åtminstone jag) tycka att det är helfel. Man kan även tycka att detta borde ha varit spikat och klart från första början då han kom hit, antingen hade han behov av skydd eller inte och det beslutet borde ha tagits på 2 veckor, eller att man helt enkelt vägrat att bedöma då det finns precis noll skyddskäl att söka sig till just Sverige på andra sidan jorden.

    Sedan kan jag själv tycka att det inte spelar någon roll om Hanif “riskerar” tvångsarbete och misshandel i Afghanistan. Hanif har alla motiv att dra till med hur han är hotad. Hazarer är en a de största etniciteterna i Afghanistan (20-30% av landets population), ska vi ta hit allesammans? Vad får vi för avkastning för det som det kostar att hjälpa Hanif jämfört med bistånd till ex. UNHCR (svar: jättedålig avkastning och vi skulle kunna hjälpa långt fler på plats eller i närområde).

    Artikeln saknar nyans.

  5. Slaskpapper on

    Problemet var inte att alla nämndemännen hörde till samma parti. Problemet var att en av nämndemännen var jävig pga publicerat vissa åsikter online.

  6. Sodasodapls on

    Nu är jag röd men helt ärligt, det nämndemannen uttryckt är ju i det närmsta en politisk åsikt och det måste ju nämndemän kunna ha eftersom de representerar ett parti. Åsikterna finns likväl där, oavsett om man säger det på sociala medier eller ej. Med den här logiken så är ju *alla* nämndemän jäviga.

  7. AdKey7058 on

    Han ska utvisas dit han kom ifrån. Och det va inte Afghanistan.

  8. Ok-Landlord-3751 on

    Röster till höger har länge kritiserat nämndemannasystemet, så det är väl på sätt och vis bra att även vänstern börjar se problemet.

    Det är mycket i Sverige som bör skyddas från politiska intressen.

  9. Han är en sådan vi vill ha i Sverige, tre rasister var nämndemän. Idioterna som kommer hit och kritiserar Svenskarnas “felaktiga” syn på kvinnor till exempel kan vi skicka tillbaka, de som välkomnades med öppna armar under kvotinvandringen. De som tog platser för folk som förtjänar dem, som Hanif.

  10. JustinBisu on

    Det är ju ändå lite sjukt när man ser hur snabbat SDs trollfabrik rullar igång så fort något om SD hamnar på reddit.

Leave A Reply