Metterebbe i vermi della farina sul tavolo da pranzo e andrebbe in bancarotta

https://www.di.se/digital/skulle-satta-mjolmaskar-pa-matbordet-gar-i-konkurs/

di Particular-Spirit207

2 Comments

  1. Particular-Spirit207 on

    >Dalabolaget Tebrito, som skulle sätta mjölmask på matvaruhyllorna, sätts i konkurs. Det rapporterar nyhetssajten Impact Loop.

    >När Di rapporterade om Tebrito i mars i år såg bolaget en rusande efterfrågan på det proteinpulver som bolaget tillverkar av mjölmaskar. Två år tidigare hade nämligen Livsmedelsverket godkänt mjölmaskar som livsmedel, och under det pågående brutna räkenskapsåret som startade i juli 2023 hade omsättningen mer än fördubblats.

    >Affärsidén är ingen slutprodukt till konsument, utan försäljning till producenter inom djurfoder, mat till människor och växtnäring.

    >Enligt bolagets vd uppgick förfrågningarna till 10.000 ton per år, och man var i full färd med att bygga ut för att klara av att producera ett ton per dag. Dessutom övervägde Tebrito att bygga nya anläggningar intill kvarnar och bryggerier där de restströmmar som utgör foder för mjölkmaskarna uppstår, och planerade att ta in 5–10 miljoner euro, motsvarande 55–110 miljoner kronor, i en kommande finansieringsrunda.

    >Nu sätts bolaget i konkurs, enligt handlingar som Impact Loop tagit del av.

    >”Trots konstruktiva dialoger med potentiellt mycket intressanta samarbetspartners i syfte att skala upp bolaget har det tyvärr inte gått att lösa den mest akuta ekonomiska situationen”, kommenterar grundaren Nils Österström till Impact Loop.

    >Tebrito är inte det enda foodtechbolaget som gått i konkurs under sommaren. Härom veckan stod det klar att även Mycorena, som skulle revolutionera livsmedelsbranschen med svampprotein, gått omkull.

Leave A Reply