Guidando per la Svezia e vedendo a volte questi segnali, qual è il loro scopo? Di’ semplicemente alla gente di non gettare rifiuti?

https://i.redd.it/gc5lz2mz3ned1.png

di Stonken5

9 Comments

  1. sparlocktats on

    De markerar att vägkanten är klassad som artrik och kan innehålla skyddsvärda, rödlistade eller hotade växtarter. Trafikverket är ansvarig mydighet för inventering och skötsel av dessa.

  2. OkHelicopter8246 on

    Information om att det finns växter man bör vara mån om, och då kanske främst riktat till de som sköter om just den sträckans vägkant så de inte fräser bort hela partiet. Bör inte plocka växterna just där heller.

  3. divaddivaddivad on

    En skylt så folk förstår varför denna slänt inte klipps ner på sommaren, så slipper kommunen massa synpunkter på underhållet.

  4. Mr_Madrass on

    Ett tappert försök att få lite valuta för EU-bidragen

    /s

  5. Tänkt om någon kunde uppfinna ett verktyg där man lätt kan söka efter information som detta… “Sökmotor” skulle man kunnat kalla det

  6. Big-Cap558 on

    Så du vet vart du ska ta fram din monokel och gå och leta efter den blårödvingade vägkantstantsfelixfiluxen

  7. När jag ser dem tar jag mig en extra titt på alla fina växter 🙂 tror det är bland annat av samma anledning som man utmärker sevärdheter.

    Utöver det så är det ju som andra sagt här bra att se till att kommunen inte t.ex. råkar klippa gräset just där eller att någon tycker de borde göra det, ovetandes om artrikheten och dess betydelse.

Leave A Reply