Lo psichiatra del policlinico Antakalnis ha minacciato i medici scontenti con una diagnosi psichiatrica

https://www.lrt.lt/naujienos/sveikata/682/2327062/antakalnio-poliklinikos-psichiatre-neitikusiai-gydytojai-pagrasino-psichiatrine-diagnoze

di Oltar

1 Comment

  1. * Lietuvos gydytojų sąjungos (LGS) Vilniaus filialas paviešino informaciją apie Vilniaus Antakalnio poliklinikos administracijos naudojamą psichologinį smurtą prieš darbuotojus, grasinimus psichiatrinėmis diagnozėmis.

    * Represyviosios psichiatrijos ekscesas Antakalnio poliklinikoje įvyko praėjusių metų lapkričio 29 dieną, kai poliklinikoje vyko administracijos susitikimas su darbuotojų atstovais. Susitikime turėjo būti aptariamos įstaigos administracijos bendradarbiavimo su įstaigos profesine sąjunga problemos ir perspektyvos.

    * Kaip nurodo LGS Vilniaus filialo vadovas, aptariant susitikimo eigos tvarką, įvyko konfliktas tarp Antakalnio poliklinikos direktoriaus Evaldo Navicko ir LGS Vilniaus filialo teisininko prof. Viktoro Justickio dėl pastarojo teisėtumo dalyvauti susirinkime.

    * „Šios situacijos vertinimui taip pat buvo reikalingas jos tikslus fiksavimas. Susirinkime dalyvavusi administracijos pakviesta Psichinės sveikatos centro (PSC) vadovė, gydytoja psichiatrė Aušra Bagdonaitė pareikalavo, kad I. Aleksiūnienė nedelsiant nutrauktų įrašą.

    * Kadangi šis reikalavimas neturėjo jokio pagrindo – susitikimas buvo viešas, jo turinys ir rezultatai buvo svarbūs visiems įstaigos darbuotojams, garso įrašas buvo optimali jų informavimo priemonė.

    * Jai atsisakius, A. Bagdonaitė pareiškė, kad šis atsisakymas parodo, kad gydytoja I. Aleksiūnienė turi psichinės sveikatos sutrikimą, dėl kurio jai reikalinga psichiatro pagalba. Taip pat pareikalavo, kad gydytoja I. Aleksiūnienė po susitikimo atvyktų į jos kabinetą, kur bus ištirta jos psichinė sveikata. Administracijos atstovų vardu ji pareiškė, kad nepatikrinus, ar gydytoja turi rimtų psichikos sutrikimų, negalimas tolesnis bendravimas su ja“, – situaciją rašte apibūdina LGS Vilniaus filialo vadovas.

    * „Komisija [Antakalnio poliklinikos vadovybės] patvirtino išdėstytus faktus, tačiau buvo atsisakyta atsiriboti nuo PSC vadovės pareiškimo bei pareikalauti jos atsiprašymo. Tuo pačiu, gyd. A. Bagdonaitės veiksmai – represyviosios psichiatrijos panaudojimas – buvo pripažinti leistinais darbuotojų ir administracijos santykiuose.

    * Iš to sprendimo seka, kad administracijos atstovas, reaguodamas į bet kurį kito gydytojo atsisakymą besąlygiškai įvykdyti jo reikalavimą, turi teisę viešai pareikšti, kad šis nevykdymas sudaro pagrindą įtarti, kad nepaklusnus gydytojas turi psichinį susirgimą, kad jam reikalinga psichiatro pagalba ir įpareigoti jį atlikti psichiatrinį tyrimą. Taigi, represyviosios psichiatrijos panaudojimas pripažintas legalia ir leistina poveikio priemone nesutinkančiam su tam tikru reikalavimu darbuotojui“, – rašte konstatuoja LGS Vilniaus filialo vadovas.

Leave A Reply