Tags
Armenia
Austria
Belgio
Bulgaria
Cechia
Croatia
Croazia
Czech
Czechia
Czech Republic
Danimarca
Denmark
Estonia
Europa
Europe
France
Francia
Germania
Germany
Grecia
Greece
Hungary
Ireland
Irlanda
Polonia
Polska
Portogallo
Portugal
Regno Unito
Repubblica Ceca
Repubblica di Turchia
Romania
Serbia
Slovacchia
Slovakia
Slovenia
Svezia
Sweden
Turchia
Turkey
Ucraina
Ucraino
Ukraine
Ungheria
United Kingdom
4 Comments
Voor degenen die niet op clickbait willen klikken: het zit in wasmiddel.
>Raadsel opgelost
>“Alles wat we niet kunnen verklaren over de gegevens verdwijnt echter als we aannemen dat we niet kijken naar glyfosaat dat eerder als herbicide werd gebruikt, maar in plaats daarvan naar glyfosaat dat is gevormd uit een andere stof”, zegt de chemicus.
>De onderzoekers identificeerden uiteindelijk een stof die chemisch verwant is aan glyfosaat en die alle vragen uit de meta-analyse oplost. Hun vermoeden is dus dat glyfosaat een bijproduct is van aminopolyfosfonaten die op grote schaal in Europa worden gebruikt, vooral in wasmiddelen.
>
>De eerste laboratoriumtests zijn afgerond en bevestigen de hypothese. Zorgelijk nieuws, dat duidelijk maakt waarom het tot nu toe niet lukte om glyfosaatvervuiling in Europese rivieren te verminderen. Er moeten dus nieuwe methodes worden bedacht om te zorgen dat er geen glyfosaat ontstaat in rioolwaterzuiveringsinstallaties, zodat de rivieren schoner worden. “We zijn ons ervan bewust dat onze bevindingen verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor de industrie en beleidsmakers, maar ook voor hoe het toezicht op oppervlaktewater moet worden verbeterd.”
De titel had wat duidelijker mogen zijn, en niet click-baity maar niks te zeggen over de inhoud.
Hier ook nog even een link naar het originele persbericht (EN) met doorverwijzing naar de publicatie. https://uni-tuebingen.de/en/university/news-and-publications/press-releases/press-releases/article/most-of-the-glyphosate-in-our-rivers-may-not-come-from-farming/
Is een verrassende uitkomst inderdaad. Het verhaal klinkt logisch.
Welk deel van glyfosaat in oppervlaktewater in Nederland zou dit kunnen verklaren?