Capacità ferroviaria prima e dopo l’apertura del collegamento orientale

https://i.redd.it/6y733tsy9nfd1.png

di hallonlakrits

1 Comment

  1. hallonlakrits on

    Postar eftersom många inte verkar förstå hur nya spår skapar mer kapacitet. Samt att dagens problem med järnvägen är kopplad till att vi nyttjar spåren till kapacitet. Minsta fel och massor av tåg bakom blir försenade. Biljettpriserna går upp då det inte finns mer kapacitet än efterfrågan, så sista minuten biljetter finns på avgångar men blir skitdyra.

    Information är från trafikverket. https://www.trafikverket.se/vara-projekt/projekt-som-stracker-sig-over-flera-lan/ostlanken-en-ny-dubbelsparig-jarnvag/#:~:text=Trafikverket%20b%C3%B6rjar%20bygga%20under%202024,att%20kunna%20g%C3%A5%20%C3%A5r%202035.

    Största effekten som skapar kapacitet är att när man bara kör snabba tåg på en banvall, och bara kör långsammare på den andra så får båda mycket högre kapacitet då man inte behöver lämna “luft” för att tillåta snabbare tåg att köra snabbt hela tiden utan att begränsas av framförvarande tåg.

    (Samt för alla hemmatänkare, det finns redan spår att bli omkörd i landet, det är vad man har använt tidigare års budgetar för att bygga).

Leave A Reply