Le persone LGBTQ sono sottoposte a tentativi di conversione: “La cultura del silenzio è terribile”

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/hbtqi-personer-utsatts-for-omvandelseforsok-tystnadskulturen-ar-forfarlig

di Ankdammen2

4 Comments

  1. IthinkImightBeHoman on

    Förlåt, men är inte den här nyheten lite som att rapportera att vatten är vått? Att religioner förtrycker oliktänkande och människor som inte följer deras “lagar” och regler är inget nytt; det har pågått så länge de existerat. Det som förvånar mig är att människor fortfarande blir förvånade varje gång, och att religion trots detta får fortsätta behålla den status och makt som den haft i flera hundra och flera tusen år.

  2. Varför hänger dom med religiösa fundamentalister till att börja med, om klubben uttryckligen hatar dig så är det väl bäst att inte gå med och finna bättre sällskap?

  3. Traditional_Fee_1965 on

    Varför tillåter vi fortfarande detta vansinnet?? Religionsfriheten kan fan inte täcka sekter som skadar andra medmänniskor. Förstår inte hur svårt det kan vara gör oss att separera på sekt och mer legitim religion (jaja all religion är sektliknande). Sen Förstår jag inte varför vi tillåter indoktrinering och i “bästa” fall psykisk misshandel av barn, bara för att religionsfrihet är få jäkla viktigt. Och sedan så har vi sekter, ursäkta religioner vars heliga skrifter inte bara anser oss vara “de värsta av varelser” men också har ett uttryckt mål att störta våra system. Hur fasiken kan vi vara okej med en religion som mer efterliknar ett politiskt ny nazistiskt parti?

    Svenska kyrkan har i stort hittat en plats och blivit en betydligt mer “hälsosam” plats för dess utövare. Och även om jag i stort är emot religion överlag, så förstår jag samtidigt att där finns en önskan och funktion för visa. Men då måste det bli sekuläriserat, och får absolut inte vara en kraft som motverkar Sveriges intressen. Och där tycker jag vi bör sätta ner vår flagga, religionsfriheten bör inte innebära total frihet. Och tystnadskultur må vara väldigt svårt att komma åt, men när vi väl gör det så ska det bestraffas otroligt hårt med tanke på den oerhörda skada som det orsakar individ och samhället.

Leave A Reply