Ora tutti gli svedesi rispettosi della legge hanno potuto ottenere una licenza a vita per acquistare AK47, M16, AR-15, AK4 semiautomatici per un anno.

Che fucile d’assalto hai comprato?

Ti sei esercitato di più e sei diventato un tiratore migliore sul poligono perché è più divertente?

Per evitare commenti negativi sul possesso legale di armi: in Svezia abbiamo 2,3 milioni di armi da caccia legali e appena 1 crimine armato all’anno può essere ricondotto ad armi che siano mai state legalmente registrate in Svezia.

Perdi tutte le armi se guidi troppo velocemente con la macchina, abbiamo ottime regole per l’idoneità.

[Uppdatering angående påståendet ovan med indragna vapen och fortkörning]

Secondo il cap Sezione 1 della legge sulle armi Presupposto è che il richiedente abbia dimostrato di essere affidabile, giudizioso e rispettoso della legge.

(Capitolo 6, articolo 1 della legge sulle armi). L’inadeguatezza può consistere anche in una violazione del giudizio o dell’affidabilità sotto altri aspetti, ad esempio nel caso di altri reati gravi. La valutazione va comunque fatta caso per caso.

Per crimini meno gravi, reati ripetuti o altre circostanze che costituiscono indizi dell’incapacità di soddisfare i requisiti di giudizio, il rispetto della legge e l’affidabilità possono costituire motivo di revoca. Anche la malattia mentale o fisica può costituire motivo di decadenza.

Ciò significa che è necessario fare una valutazione caso per caso, il che rende difficile rispondere concretamente quando sarà possibile liberarsi della patente. Ciò che si può dire in breve è che una licenza non può essere approvata se non si soddisfa una qualsiasi delle condizioni menzionate (FAP 551-3)

E qui terminiamo con l’esempio di qualcuno che ha perso la patente di porto d’armi per eccesso di velocità e per reati fiscali e che ha dovuto fare ricorso in due casi per riaverla. Ora pensate a tutti gli altri che non sono riusciti a ricorrere in appello contro la decisione della polizia di revocare loro la patente.

https://svenskjakt.se/start/nyhet/skattebrott-och-fortkorning-inget-skal-att-bli-av-med-jaktvapnen/

La polizia effettua valutazioni individuali che differenziano i funzionari competenti. Non dare loro argomenti per negare la tua licenza a meno che tu non voglia presentare ricorso.

Årsdagen för lagliga AK47 i Sverige, hur många har du köpt?
byu/Dapper-Astronomer229 insweden



di Dapper-Astronomer229

31 Comments

  1. shotguywithflaregun on

    Det har man kunnat göra sen långt innan, den enda förändringen är att man nu kan köpa dessa vapen på jaktlicens och inte bara för målskytte.

  2. Jag hade fan köpt allt det fanns, gått och övat varje helg.

  3. Annoyingswedes on

    Jag har inga, men är väldigt sugen på jägarexamen. Höll på med skytte förut och börjar bli sugen att komma ut på banan igen.

  4. Independent_Fennel46 on

    För att förtydliga, du kan ej köpa automatgevär. Det är endast halvautomat du får köpa. Det var redan lagligt sen innan, då du kunde köpa halvautomat för jakt, men skillnaden var att geväret såg ut som ett jaktgevär.

  5. the_falken on

    Det är därför man håller på att ta jägarexamen!

    Man lär sig om djur och natur medans man har kul genom skjuta med större vapen på måltavlor (ej djur).

    Drömmen är att äga UTAS XTR-12 och CMMG RESOLUTE MK4.

  6. Santa9x19 on

    Jag skjuter genom förening, (inte jakt) och har en Ruger PC Carbine 9mm och en CZ 457 22lr.
    Riktigt roligt.
    Rekommenderar alla att söka sig till en skytteklubb och börja med skytte.
    Rolig aktivitet och bra sammanhållning.
    En trevlig hobby med andra ord.

  7. Urabutbl on

    Jag har en Ruger PC, den fungerar utmärkt för rävjakt, och för mårdhundar. Den är också kul att skjuta på bana med. Tekniskt sätt inte en AR, men ser ingen anledning att uppgradera.

  8. ButtonAny9638 on

    Har själv jägarexamen, men vet inte riktigt var man köper dessa vapen. Har de kommit ut till vanliga jaktbutiker? 🤔

  9. Papercoffeetable on

    Tog jägarexamen för 10 år sedan, men köpte aldrig något vapen eller jagat, har varken tiden eller lusten längre.

  10. HeidrunsTeats on

    Jag har testat att hålla i ett par AR varianter när jag varit i jaktbutiken och dom är väldigt bekväma men jag tycker inte att det är värt att spendera så mycket pengar när jag kan få en helt okej begagnad studsare för 1/10 av priset.

    Om några år så har nog många jägare tröttnat på sina halv-automat och då kanske andrahands marknaden blir mer intressant.

  11. ClasseBa on

    Browning har ju sålt BAR semis för jakt i Sverige i massor med år.

  12. airsoftfan88 on

    Hur fungerar detta? Har hört att ar15 blev legaliserad men inte de andra, kan man bara köpa dess halvautomatiska vapen i ett år och sen inte mer?

  13. spiritualized on

    >Du blir av med samtliga vapen om du så mycket som kör för fort med bilen, vi har väldigt bra regler för lämplighet.

    Stämmer det här verkligen? Vet om en person ute i bygderna hemifrån som körde rattfull och krockade med ett träd mitt i natten. Hans vän i passagerarsätet dog till följd av skadorna men själv klarade han sig fint.

    Han blev varken av med vapen och det var inte heller något som stoppade honom från att köpa den största lagliga pistolen han kunde hitta ett par veckor senare. På något vänster fick han inte heller fängelsestraff för rattfyllan + att han körde ihjäl sin kompis.

    Du målar upp en lite väl positiv och säker bild för hur vapeninnehav är.

  14. Jag som sportskytt kan säga att du har fel gällande fortkörning, du blir inte av med licenserna pga det… möjligtvis om du kör förbi en skola osv i 100km/h

  15. elliotstenberg on

    Hur funkar det,´? krav på jaktlicens nu istället för enbart målskytte? 5 patroner vid jakt men man kan köpa 20, 30, 40 patrons mag?

  16. ThatRevolution1072 on

    I Botkyrka och Södertälje behöver du ingen licens tydligen. När du köper en Kalashnikov får du ett par handgranater på köpet.

  17. LillDickRitchie on

    Har varit lagligligt årtionden enda skillnaden nu är att Naturvårdsverket släppt sina krav på jaktvapens utseende

  18. Jag köpte en MP 15-22 på jakt. Hade egentligen tänkt skaffa en DD5 V4 i .308 men insåg att det är svårt att motivera för plånboken en 2a halvautomat i den kalibern (har en MR308 för sport redan). visst, annat ändamål men blev ändå lite dyrt tänkte jag så fick bli något billigare.

  19. HeidelbergianYehZiq1 on

    > För mindre allvarlig brottslighet kan upprepad brottslighet eller andra omständigheter som utgör tecken på att man inte kan leva upp till krav på omdöme, laglydnad och pålitlighet, utgöra grund för återkallelse. **Även psykisk eller fysisk sjukdom kan utgöra grund för återkallelse.**

    FUNKOFOBI! BUNTAS IHOP MED KRIMINELLA, VA? VAR ÄR FUNKTIONSRÄTTSRÖRELSERNA, VAAA?!

  20. bara vänta så börjar folk dumpa dom på blocket.

    har redan börjat hända, precis som med ruger pcc mfl. det är bara så roligt att skjuta hål på papper och vid jakt är en klass 2 (ar15, ak47..) inte speciellt roligt när 99% av det vi jagar i Sverige är klass 1 vilt (älg gris kron).

    222 rem har funnits länge men går knappt att sälja i dag pga grisen.

    kul att ha men vi har en begränsad vapengarderob och att komma in i ipsc med jakt-ar är svårt då det fortfarande krävs pistol grundkurs (mao flera års väntetid på flesta föreningar).

  21. Failsafe_Cat on

    Nå jag helt missat. Kanske man tar upp skyttet igen 😁 En AR-15 hade suttit fint.

  22. > Du blir av med samtliga vapen om du så mycket som kör för fort med bilen, vi har väldigt bra regler för lämplighet.

    Min far hotade att skjuta hela familjen och fick behålla alla sina vapen. Min mor blev inte ens kallad till rättegången, eller vad nu det var för ceremoni.

  23. thedoodle85 on

    Jag har inte köpt något och ser själv inte behovet av en AR-15 för att bli en bättre skytt. Jag övningskjuter hellre med vapnet jag ska jaga med.

    Har själv inget emot dessa vapen så länge regler följs. Få om änns någon i min kets har pratat om att skaffa något av dessa vapen.

    Fanns sedan tidigare bra alternativ om man vill jaga med halvautomat eller rakrepeter.

    Personligen skulle jag hellre titta på något med en rakrepeter och ljuddämpare, t.ex en Blaser R8 eller likvärdig. Jag föredrar estetiken i ett traditionellt gevär.

    Bra att veta för er som går i tankarna att skaffa något av dessa vapen så har redan en utredning förslagit att förbjuda dessa vapen igen.

Leave A Reply