Solo un pensiero…

https://www.reddit.com/gallery/1ehqz9l

di Superduperkong

5 Comments

  1. MiniDemonic on

    AI chatbotten lanserades för en månad sen. Men detta problemet med att Klarna hänvisar till ARN har vart sedan i våras.

    Skulle säga att AIn inte är problemet i detta fallet. Och det är ju just såna här saker som en AI är perfekt till. Ger mindre kö till kunder som faktiskt behöver hjälp istället för att bara ställa dumma frågor.

    90% av alla kundärenden på vilken kundtjänst som helst är saker som kunden själv hade kunnat fixa. Om vi tar Klarna som fokus, att flytta fram betalningen på en faktura till exempel är enkelt via appen eller logga in på hemsidan. Men jag kan garantera att det är tusentals kunder som ringer in/använder webbchatten för att få en faktura förlängd.

  2. Adventurous_Money533 on

    Klarna använder svenska myndigheter som kundtjänst

    -Overkligt

  3. TheOnionKnigget on

    Om det stämmer att AI:n har tagit hand om 2.3 miljoner kundfall i månaden, och 900 fall (halvhögt räknat för att förenkla matten) inkommit under våren (3 månader), så är det alltså ungefär 300 i månaden som blir reklamerade. Om *alla* dessa fall är AI-relaterade så är det då alltså 300 / 2 300 000, d.v.s lite drygt ett fal på tiotusen AI-konversationer.

    Jag vet inte riktigt hur siffrorna ser ut när det faktiskt sitter människor i andra änden, men från det jag hört av folk som jobbat inom kundtjänst så känns det inte direkt som en helt makalöst hög siffra att ett ärende på tiotusen skulle skickas till reklamationsnämnden. Lägg till det att det är mycket möjligt att det är färre än så, då samtal med faktiska människor kan ligga bakom en stor del av reklamationerna, och att det såvitt jag vet kan göras flera anmälningar från samma person om de nu skulle hysa agg mot Klarna av någon mer eller mindre välmotiverad anledning.

    Framförallt med tanke på att artikeln inte nämner AI-problem överhuvudtaget, utan endast att kunderna hänvisas till myndighet, så känns det som att du mest gissar på att AI har orsakat problemen här. Causality =/= Correlation, o.s.v.

Leave A Reply