Ci siamo trasferiti in un nuovo appartamento, il primo giorno di trasloco un vicino “gentile” ci ha attaccato un foglio A4 con un messaggio che la porta d’ingresso doveva essere chiusa a chiave tutto il giorno. Per contesto, la porta d’ingresso (chiudibile con una chiave ordinaria) è anche una porta di fuga, quindi logicamente, secondo la legge, non dovrebbe essere chiusa in caso di incendio, ecc. Quando ho contattato l’amministratore del condominio, lei era dalla parte del vicino e in realtà approva la chiusura e non è disposta a fare nulla al riguardo. Aspetto un bambino e non riesco a immaginare come, quando suona il campanello, dovrò ogni volta svegliare il bambino e scendere le scale per aprire il cancello. Qualcuno può darmi qualche informazione o consiglio su come risolvere questa situazione? Condivido anche l’affermazione del grande amministratore su tutta la situazione🙃

https://i.redd.it/3mv7q9xkbigd1.jpeg

di EvenQuiet1280

2 Comments

  1. Ameliorated_Potato on

    Status quo je taký, že je to porušenie protipožiarnych opatrení, a napríklad v prípade požiadu to môže okrem zťaženia prístupu hasičov alebo uväznenia ľudí vnútri spôsobiť aj to, že poisťovňa bude odmietať vyplatiť náhradu škôr.

    Zároveň je však zamykanie vchodov bežná prax, a dokonca to často odporúča aj polícia.

    Celé zle.

  2. lietajucaPonorka on

    Je to proti požiarnemu poriadku, môžeš to nahlásiť (nie požiarnikov, ale požiarnej kontrole… Oni chodia robiť kontroly každých pár rokov), a bytovka zaplatí pokutu (to pôjde z fondu opráv). Ak máte spravcovsku spoločnosť, môžete sa s nimi následne ťahať po súdoch aby vám tu pokutu vyplatili naspäť (pretože je ich chyba, že bytovka nespĺňa proti požiarne smernice). Pokuta znamená, že to zaplatíš aj ty ale susedov to snaď zobudí.

    Ako sa toto robí normálne, je že vstupný chod je zamykatelny, napr na čip (súhlasím, nechceš cudzích ľudí aby ti chodili do bytovky) ale len smerom dnu. Cesta von MUSI byť neblokovana, napr odomykanie brany na tlačítko.

    Ďalej existujú spôsoby, ako mať zamknutú bránu bez toho aby si musela ručne vyprevádzal ľudí. Väčšina bytoviek má bzučák.

Leave A Reply