3 Comments

  1. IntelligentNickname on

    Det är klart att företag hittar kryphål, men facket förstår fortfarande inte hur maktbalansen spelar roll. Det är klart att företag tar in migrantarbetare som inte går med i facket. Lönerna för dem är redan relativt höga, så varför skulle de bry sig? Det är bara svenska arbetare som blir lidande av det här och facket låter desperat när de skriver att företag borde ta med riskkalkylerna om migrantarbetare går med i facket och kräver tillbaka lönen de betalar tillbaka till arbetsgivaren.

    Jag håller med i övrigt, det är ett problem, men lagen är bra för att fånga upp de flesta fall. Alla tjänar på om alla går med i facket, men frågan är, tjänar individen på det? Spelteorin säger nej i den frågan. Det är inte 80-talet längre, facket måste hänga med i tiderna och bli tuffare i såna här frågor, inte bara tjata på att folk ska gå med i facket. De måste börja visa varför man ska gå med också.

  2. >I SMS:en står summorna och på en inspelning räknar den anställde sedlar: ”Ett, två, tre, fyra, fem, sex tusen tillbaka, varsågod”. Chefen säger att det egentligen fattas några hundralappar men att han bjuder på dem.

    Vad snällt ändå, han tog tillbaka en tredjedel av lönen, men bjuder på pengar till en pizza liksom!

Leave A Reply