Per contesto, la persona in questione lo aveva scritto più volte nello stesso campo dei commenti. Alcune persone hanno bisogno di un hobby.

https://i.redd.it/trcx5ymlatgd1.jpeg

di Cpt_Falafel

20 Comments

  1. Man kan tycka att detta är hur tramsigt som helst, men om man låter havredryck kallas mjölk, var drar man gränsen?

    De flesta tyckte att det var bra att Selecta inte fick kalla sin cocktail av fett, tvättmedel och vit färg i kaffemaskinerna för “mjölk” (senast jag såg en sån så kallades det för “vitt”).

  2. Cpt_Falafel on

    Sen innan någon skriver “hur orkar du hänga upp dig på dessa människor??”: Man ser ju dessa människor från och till och det rinner då bara av. Saken här är att personen verkar ha gått igenom kommentarsfältet (för en FB-annons) för att kunna få poängtera detta upprepade gånger.

  3. lingonsmurfen on

    Jag kallar öl för mjölk. Har tydligen fått dispens att dricka öl till lunch på jobbet.

  4. Previous-Librarian24 on

    Bra att det finns autister. Kapitalismen älskar att tänja på gränserna och kalla saker för annat än vad de är för att sedan sälja oss undermåliga produkter.

  5. De har de så bra att detta är deras största bekymmer. Bara strunta i såna besserwisser-fasoner

  6. Vem fan är inte trött på låtsasprodukter?
    Vi kallar inte margarin för smör, vi kallar inte växtjuice för mjölk.

  7. KaptenRovsenap on

    Du ställer fel fråga, varför måste vissa envisas med att kalla det mjölk? Det är inte mjölk. Det är inte så svårt

  8. Melonskal on

    Kanske för att det inte är mjölk? Vad är meningen med ord om de saknar betydelse?

  9. Background_Ad1634 on

    Radikal mjölkanarkist:
    Spaghetti med köttfärssås är mjölk.

  10. theexpanding on

    Alla har vi våra hang ups. Du verkar ironiskt nog, tillsynes ovetandes ha ganska mycket gemensamt med den du hänger ut 😝

  11. dat_boi_100 on

    Du frågar nog på fel app, såklart redditör-fjantar av alla personer kommer gnälla om hur deras samhälle förtrycks för att sojamjölk heter just det. Helt löjligt hur folk orkar bry sig eller lägga någon mening i vad något de själva inte ens dricker kallas

  12. Aintandsmall on

    Jag tror helt enkelt att en del veganer inte vill kalla saker för vad de tycker är animaliska namn. Det kan ju bero på det i det här fallet. Jag säger själv havremjölk och det känns som något som är vedertaget i folkmun.

  13. mymemesnow on

    Fast det är väl helt rimligt att man inte får sälja något som ”mjölk” om det inte faktiskt är mjölk. I just detta fall kanske det inte är på liv och död direkt, men reglerna måste gälla lika för alla.

  14. Acceptable-Acadia545 on

    Jag håller med dig, misshandel och mord är typ samma sak med.

    Sist jag beställde mjölk i en bar fick jag öl och körde ihjäl en person. Det var tydligen närmre besläktat än bönorna.

    Ord har värde, du håller såklart inte med men det finns bildade människor som inser hur viktigt det är att inte blanda ihop dem. Vill du exempelvis råka starta ett krig för att du inte kan skillnaden på ord? Eller få en rymdraket att störta för att du använder fel mått (bägge har hänt ifall du inte inser)

    Sojabönor är faktiskt inte mjölk. Du kan väl själv söka upp förklaringen om du inte förstår. Det är lätt att hitta. Du behöver inte lita på anonyma på ett forum för detta.

  15. Writer-105 on

    Det här med att ett ord kan ha flera betydelser är tyvärr främmande för en del svenskar.

  16. Kalla det vad du vill så länge det är tydligt vad det är, sojamjölk är fine, men kallar du det bara mjölk och ger mig det när jag ber om mjölk blir det tråkigt

  17. dyllandor on

    Kokosmjölk finns ju sen gammalt, så det där argumentet att mjölk bara kan produceras av däggdjur är ju rätt b.

  18. Deras nya hobby är att klaga på andras hobby på Reddit 😉 

  19. Vissa människor tycker saker är viktiga som andra viftar bort som triviala. Känslan har jag hört beskrivas som att det är väldigt jobbigt när felaktig information står oemotsagd, då blir det lätt att orka hänga upp sig.
    Jag är själv likadan, och har såklart förståelse för hur fjantigt det kan verka – är man ”ordmärkare” har man definitivt också fått höra det hela sitt liv i ordalag liknande dessa, ”men hur orkar du”, ”vad spelar det för roll” osv.

    Jag brukar säga att det behövs alla sorters personer, så sånt här kan man se som en besvärlig konsekvens av en egenskap som är bra att ha i andra sammanhang.

  20. rondor_von_mugg on

    Kan tycka att det är lite fel att kalla det mjölk, men inget jag bryr mig om egentligen. Men DEN FÖRBANNADE SÄRSKRIVNINGEN, den gör fan ont i ögonen…

Leave A Reply