L’ho già notato qui più di una volta, come qualcuno pensa che le persone siano sovraffollate. Allo stesso tempo, secondo me è una totale assurdità e sembra solo una scusa per spiegare perché le persone non vogliono avere figli. Per essere chiari, sono interamente affari loro, ma perché devono mentire a se stessi?

  1. le persone non sono più lontane dal picco demografico, quindi probabilmente non ce ne saranno più nel prossimo futuro.
  2. la quantità di cibo prodotto in kcal pro capite è in aumento almeno negli ultimi 100 anni, e l’obesità e la fame stanno diminuendo. La stragrande maggioranza delle persone non sceglie il cibo in base al prezzo/kcal, ma piuttosto in base a ciò che preferisce.
  3. non siamo molti anche in termini di peso, molte specie pesano molto più dell’intero genere umano, ad esempio le formiche.
  4. non abbiamo davanti a noi alcun problema importante che riguardi il nostro onore e significherebbe una diminuzione radicale dell’onore degli abitanti.
  5. Il fatto che stiamo cambiando l’ambiente è una cosa del tutto normale e non è solo una moda passeggera degli ultimi anni. Dovunque sia comparso l’uomo, anche nelle società primitive, le specie sono morte e l’ambiente è cambiato radicalmente, e questa non è prerogativa esclusiva dell’uomo.

La domanda è: secondo quale parametro siamo sovrappopolati? Per quanto ne so, la prima volta che siamo stati sovrappopolati è stato quando eravamo ancora raccoglitori e cacciatori, poi abbiamo inventato l’agricoltura, e ci sono stati altri periodi simili nella storia umana. Ad esempio, anche l’Europa prima della scoperta dell’America lo era "sovraffollato" tuttavia, aveva solo una frazione della popolazione odierna.

E vorrei chiedere a un paio di pensatori che a volte sono d’accordo con me (IMHO già in linea di principio) che se non sono d’accordo con un punto, lasciano che lo giustifichino con qualche riferimento allo studio in questione. Sì, lo so, ci sono movimenti che dichiarano che più di 1 miliardo di persone vivono nel paese "non lo sopporto" solo che sono gli asini Paveda cospirazionisti. Ci sono anche studi che parlano di più di 60 miliardi, addirittura 90 miliardi…..

Insomma, prima di prendermi in giro, leggetevi almeno l’articolo base di wikipedia, poi il discorso è un po’ più semplice:

https://en.wikipedia.org/wiki/Human_overpopulation

Preludnenie
byu/Low_Ostrich2184 inSlovakia



di Low_Ostrich2184

11 Comments

  1. IrvinDgl on

    Tolko reci o preludneni a nakoniec kazdy place ze sa deti nerodia a prognoza je este horsia. To je komplexnost zivota keby sme zili v jaskyniach alebo slumoch tak mame menej starosti a viac deti.

  2. Ameliorated_Potato on

    Súhlasím asi so všetkým čo si napísal, preludnenie je téma doomerov, nihilistov, alebo ľudí čo chcú aby spoločnosť skolabovala.

    Čím je ľudí na zemi viac tým viac musíme pozerať na ostatné druhy, životné prostredie a planétu ako takú, ale cesta napred rozhodne existuje.

  3. UrielSVK on

    problem nieje ze je vela ludi, ale ze je vela kokotov, tam sme uz kapacitu zeme davno prekrocili. Bez kokotizmu, s perfektnou logistikou a spravodlivym rozdelenim zdrojov by na zemi dokazalo zit nasobne viac ludi ako zije teraz.

  4. YossarianWitt on

    Mne sa páči, ako vyžaduješ protiargumenty podložené štúdiami, ale sám ponúkaš len svoj “humble opinion,” ktorý mi humble vôbec nepríde a článok z wiki….

  5. Každý kto niečo o tej téme vedel vedel že preludnenie je non issue. Bola to kokotska predpoved ako Y2K

  6. CaliGurl209 on

    A to sa bavime o Europe ci o zvysku sveta? Lebo si nejako nemyslim ze ludia co ziju v slumoch v Brazilii alebo Bangladesi si vyberaju co im chuti jest a podla toho sa zariadia…

  7. ChuckChuckChuck_ on

    Preludneni určite sme, kedže večer nemám kde na sídlisku zaparkovať.

  8. NorthRecognition8737 on

    >nieje nas vela ani hmotnostne, plno druhov ma ovela vyssiu hmotnost ako komplet cele ludstvo, napr mravce.

    To nie je relevantny argument.

    >nemame ziadny vazny problem pred sebou ktory suvisi s nasim poctom a znamenal by radikalne znizenie poctu obyvatelov.

    Vidim hlavne problem suvisice s enviromentalnymi otazkami.

    Zvysopvanim hustatoy poplacie zvysujeme sancu pre dalsiu pandemiu.

    A z enviromentalnymi problemami budu prichadzat aj problemy s dostatkom jedla. A celkovou citlivostou Zeme na nerpiaznive faktory, staci nam dlhodobejsie znizena slnecna aktivita a mame tu globalne konflity, alebo zvysena sopecna aktivita (IMHO to rozbilo aj Rimsku risu).

    >To ze menime zivotne prostredie je uplne normalna vec a nieje to len vystrelok poslednych rokov. Vsade kde sa objavil clovek a to uz aj v provopospolnej spolocnosti dochadzalo k uhynu druhov a zivotne prostredie sa radikalne menilo a nieje to vysadou len cloveka.

    Aha. Takze to, ze spravime zo Zeme neobyvatelnu planetu pre ludi je sice uplne normalne, ale nie moc dobre pre ludi.

    Ono nie je ani problem samotny pocet ludi, keby zijeme v jaskyniach ako v dobe kamenej. Ale nezijeme v jaskyniach. Produkujeme sklenikove plyny, odpad, spotrebovavame rapidnym tempom neobnovitelne zdroje.

    Navyse je na planete uz problem najst miesta, ktore by sme nezmenili.

    Ani nejde o to, ci budeme zit, ale skor ako.

  9. Elrondarius on

    Vzhľadom nato že ľudia, obzvlášt z chudobnejších kontinentov sú všeobecne menej vzdelaní, rozmnožujú sa ostošesť, si myslím že do budúcna s tým bude veľký problém. Potom sa hrnú napríklad do Európy. Zem očividne trpí a väčšine je to jedno. Asi by nebolo odveci v preludnených oblastiach napr. niektoré časti Ázie alebo Indie (znova) a zmysluplne zaviesť nejaké podmienky na obmedzenie rozmnožovania. Môže to znieť nehumánne ale čo už.

  10. ArtisticLayer1972 on

    Zasa niekto kto si mysli ze jedine co ludia potrebuju je jedlo.

Leave A Reply